Zapri meni
Kategorija:
Fakultetni študij
Objavljeno: 03. 08. 2023

Tretji vpisni rok v študijske programe!

Tretji vpisni rok v študijske programe SFU Ljubljana

Vabljeni k vpisu v študijske programe SFU Ljubljana!

Tretji vpisni rok v študijske programe SFU Ljubljana za leto 2023/24 je odprt do vključno 22. avgusta 2023!

Do takrat je potrebno poslati vso potrebno dokumentacijo za vpis v študij v letu 2023/24.

Več o vpisnem postopku na povezavi.

Za več informacij o vpisu in študijskih programih, se lahko obrnete na Referat za študijske in študentske zadeve na e-naslov referat@sfu-ljubljana.si ali telefonsko številko +386 (0)1 425 44 33 (uradne ure: tor:14.00 -17.00, sre/čet/pet: 9.00-12.00).

 

Da bo vaša odločitev za študij lažja vas vabimo, da se udeležite ONLINE INFORMATIVNEGA DNEVA: 

- 16. 8. 2023 ob 16.00 - študijski program PSIHOLOGIJA - prijava TUKAJ

- 16. 8. 2023 ob 17.00 - študijski program PSIHOTERAPEVTSKA ZNANOST - prijava TUKAJ. 

****

Kratka predstavitev študijskih programov:

PSIHOLOGIJA – je študij namenjen vsem tistim, ki imajo radi vseživljenjsko učenje, raziskovanje, delo z ljudmi, reševanje problemov in vedno nove izzive. Delo psihologa je raznoliko, pogosto timsko, poklic pa omogoča tudi neprenehen osebnostni razvoj, predvsem v smeri potrpežljivosti, samozavedanja, empatije in etičnosti. Program je sodoben in odgovarja na aktualne potrebe družbe ter posameznika v njej. Tekom študija se povezujeta teorija in praksa.

PSIHOTERAPEVTSKA ZNANOST – je študij, kjer se prepletajo teorija, praksa in delo na sebi - prav zadnje je ena izmed težjih in hkrati bolj izpopolnjujočih plati študija. Ob upoštevanju meril Svetovne zdravstvene organizacije, da bi na tisoč prebivalcev potrebovali enega psihoterapevta, Slovenija še vedno močno zaostaja za evropskimi državami. Velike potrebe po izobraženem kadru psihoterapevtov slednjega nedvomno uvrščajo med poklice prihodnosti.

PSIHOTERAPEVTSKA PROPEDEVTIKA - je uvod v specialistične študije psihoterapije in obsega osnovno izobraževanje iz psihoterapije. Študente pripravi na specialistično usposabljanje iz psihoterapije po neakademski poti, ki poteka v okviru določenega psihoterapevtskega pristopa.

SPECIALISTIČNI PROGRAMI - potekajo kot samostojni študij, v primeru, da ima študent že zaključeno katerokoli drugo fakultetno izobrazbo, poleg tega je pogoj za vpis opravljen 1-letni program Psihoterapevtske propedevtike. Na SFU Ljubljana izobražujemo ponujamo program 5 različnih pristopov: Psihoanalitična psihoterapijaSistemska psihoterapijaGeštalt terapija in Analitična psihologija in Psihoterapija otrok in mladostnikov!*