Zapri meni

E-knjige in E-viri

 

KAIROS – Slovenska revija za psihoterapijo je uradna revija Slovenske krovne zveze za psihoterapijo. V njej so objavljeni prispevki z vseh področij psihoterapije in tudi z njenih mejnih interdisciplinarnih področij. Na spletni strani so na voljo revije v elektronski obliki.

 

International Psychotherapy Institute E-books – na portalu lahko dostopate do in prenašate brezplačne knjige iz področja psihoterapije pod okriljem Mednarodnega inštituta za psihoterapijo (v kolikor pri dostopanju do spletne strani ali pri prenašanju knjig naletite na težave, se lahko obrnete na knjiznica@sfu-ljubljana.si)

 

Psychotherapy Research (Society for Psychotherapy Research)

 

DLIB – Digitalna Knjižnica Slovenije.

 

Biografski portal  je skupen projekt Bavarske državne knjižnice, Zgodovinske komisije pri Bavarski akademiji znanosti, Avstrijske akademije znanosti in Fundacije Švicarskega zgodovinskega leksikona. Na portalu je mogoče dostopati do več kot 100.000 znanstveno zasnovanih biografij oseb z vseh družbenih področij in iz domala vseh obdobij nemške, avstrijske, švicarske in slovenske zgodovine.

 

Slovenska biografija – portal združuje tri slovenske biografske leksikone, ki so predhodno izšli v tiskani obliki: Slovenski biografski leksikon (1925–1991), Primorski slovenski biografski leksikon (1974–1994) in Novi Slovenski biografski leksikon, 1. zvezek s črko A (2013). Slovenska biografija predstavlja  na enem mestu temeljna biografska dela, ki so nastala pod peresi najpomembnejših slovenskih znanstvenikov, zlasti humanistov. Mnoga biografska gesla pomenijo ne le sintezo, marveč prava raziskovalna odkritja in so kot taka nepogrešljivo referenčno izhodišče raziskav na področju slovenske humanistike, družboslovja in zgodovine naravoslovnih ved.

 

Psihoanalitičarke – Biografski leksikon (stran v nemščini).

 

The Collection of the International Psychoanalytic University (COTIPUB) – zbirka elektronskega gradiva, povezanega s psihoanalizo.

 

The Other Scene – brezplačna elektronska revija o psihoanalizi (v ang, nem in fr). Originalni članki in ponovno objavljeni članki, ki so drugače težko dosegljivi; recenzije knjig o psihoanalizi in temah povezanih področij.

 

APA – The American Psychological Association, je največje svetovne združenje psihologov, ki združuje več kot 117,500 raziskovalcev, vzgojiteljev, zdravnikov, svetovalcev, študentov.  APA se trudi za priznanje psihologije kot znanosti in širjenje vloge psihologije v izboljševanju zdravja. Njihova misija je napredek v ustvarjanju, komunikaciji in aplikaciji psihološkega znanja, z namenom koristi družbi in izboljšanje človeških življenj.

 

Psyalpha je platforma znanja za psihoanalitike, namenjena strokovnjakom, študentom in zainteresiranim posameznikom. Projekt je v delu in stalnem razvoju. Trenutno je vsebina na platformi v nemškem jeziku, razen vsebina v zavihku Documentations, ki je v angleščini.

 

Paul Parin – pisatelj knjig, znanstvenih tekstov, kritičnih esejev, kratkih zgodb, prejemnik številnih priznanj in nagrad. Eden izmed ustanoviteljev znanstvene discipline etnopsihoanalize.