Zapri meni

Založba SFU Press Ljubljana

V okviru založbe Sigmund Freud University Press Ljubljana Dunaj je do sedaj izšlo šest knjig, dve knjigi pa v sozaložbi z Beletrino ter založbo UMco. Več informacij najdete na povezavi.

V okviru študijskih dni SFU Ljubljana je v 2021 izšel prvi e-zbornik ''Psihologija in psihoterapija z roko v roki''. V 2022 pa je založba SFU Press Ljubljana izdala tudi prvo e-knjigo “Watch!” - Why Mindfulness Is at Home in Christianity.

 

**AKTUALNO**

Spoštovani, spoštovana!

V okviru Fundacije Freud nadaljujemo z zbiranjem donacij za izdajo knjige Ko čas mineva… analitično popotovanje, avtorice Judith Dupont. Prevod knjige je opravil Samo Bohak, strokovno recenzijo pa so opravili Janko Bohak, Miran Možina in Zoltan Pap. Vse delo je bilo opravljeno pro bono.

Opis knjige Ko čas mineva… analitično popotovanje:

Judith Dupont je mednarodno priznana psihoanalitičarka madžarskega rodu, ki se je rodila leta 1925 v Budimpešti, večji del svojega življenja pa je preživela v Parizu. Kot sama pravi, se je rodila v »analitično družino«, obenem pa tudi v najbolj inovativno obdobje budimpeške psihoanalitične šole, ki je v svetu postala prepoznavna predvsem po Sándorju Ferencziju in Michaelu Balintu. Judith Dupont se je v svetovni psihoanalitični srenji uveljavila predvsem kot dolgoletna skrbnica Ferenczijeve zapuščine, prepoznavna pa je postala tudi po svoji prevajalski aktivnosti, saj je poleg znamenitega Ferenczijevega Kliničnega dnevnika in njegove monumentalne korespondence s Sigmundom Freudom prevedla tudi dela številnih drugih madžarskih psihoanalitikov. Danes velja za eno najbolj prizadevnih skrbnic in promotork intelektualne zapuščine budimpeških psihoanalitikov iz konca dvajsetih in začetka tridesetih let prejšnjega stoletja. Knjiga Ko čas mineva… analitično popotovanje predstavlja pronicljiv preplet avtoričine življenjske zgodbe in študije o življenju ter delu dveh najpomembnejših predstavnikov madžarske psihoanalize, tj. Sándorja Ferenczija in Michaela Balinta. Knjiga Ko čas mineva… analitično popotovanje bo bodočim bralcem služila ne le kot zanimivo čtivo, temveč tudi kot študijsko gradivo, ki poleg Ferenczijevega in Balintovega prispevka k psihoanalizi prikaže tudi, kako je avtorica njuna dognanja integrirala v svoje klinično delo na sebi lasten način. V prevedeno knjigo pa je vključila tudi nekatere svoje ideje in misli iz strokovnih člankov, s katerimi je vsa desetletja marljivo sodelovala v strokovnih revijah in zbornikih, tako francoskih kot angleških, nemških in madžarskih.

Upamo, da smo z zgornjim opisom prihajajoče knjige uspeli prebuditi Vašo strokovno radovednost in, da boste s svojim prispevkom podprli naša prizadevanja po pomembni obogatitvi slovenske psihoterapevtske literature. Izid knjige je načrtovan v okviru skupnega projekta založbe UMco in Sigmund Freud University Press Ljubljana pomladi 2023. V primeru donacije 100 evrov ob izidu knjige prejmete dva izvoda, v primeru donacije večjega zneska za vsakih 100 evrov še dodatna dva izvoda. Študenti oz. specializanti psihoterapije dobijo dva izvoda ob donaciji 50 Evrov.

Denar lahko nakažete s pripisom Za Dupont na račun SFU Ljubljana, Trubarjeva ulica 65, 1000 Ljubljana, SI56  3400 0101 5852 361, Banka Sparkasse d.d., C. v Kleče 15, Ljubljana.

 

Hvala in lep pozdrav!

Mag. Miran Možina, urednik SFU Press Ljubljana

Doc. dr. Emil Benedik, vodja Enote za psihoanalitično psihoterapijo SFU Ljubljana

Knjige in učbeniki

Založba SFU Press Ljubljana izdaja pomembna strokovna izvirna in prevedena dela na področju psihoterapije in psihologije. Več informacij najdete na povezavi.

 

! NOVOSTI v 2022 !

dodo se pogovarja “Watch!” - Why Mindfulness Is at Home in Christianity
Mozart človeške komunikacije Neobičajna psihoterapija Miltona H. Ericksona

 

E-publikacije

 V okviru založbe SFU Press Ljubljana sta zaenkrat izšli dve e-publikaciji.

 

  Naslov Leto Več

naslovnica knjige

“Watch!” - Why Mindfulness Is at Home in Christianity 2022 Več o publikaciji in dostop na povezavi.

zbornik Psihologija in psihoterapija z roko v roki

Zbornik 1. študijskega dneva SFU Ljubljana

''Psihologija in psihoterapija z roko v roki''

2021 Dostop do publikacije na povezavi.

 

           

Za naročilo knjig založbe SFU Press Ljubljana pišite na knjiznica@sfu-ljubljana.si. V naročilo vključite naslednje informacije: ime in priimek oz. naziv naročnika, naslov, število naročenih izvodov, informacijo ali ste študent SFU (v tem primeru za vas veljajo določeni popusti!) ter način prevzema (osebni prevzem vs. pošiljanje po pošti). Knjigo vam lahko pošljemo po pošti, ob čemer vam bomo zaračunali stroške poštnine. Izdali vam bomo račun, ki ga boste prejeli po e-pošti. Ko boste poravnali račun, vam bomo knjigo poslali po pošti ali pa lahko knjigo dvignete na sedežu SFU Ljubljana, na Trubarjevi 65, 1000 Ljubljana. Prosimo, da se v naprej uskladite s sodelavci na SFU Ljubljana za dan in uro prevzema.