Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 14. 05. 2020

Online informativni dan SFU Ljubljana - 26. 5. 2020

SFU Ljubljana
Maj 26
26. 5. 2020 at 18:00
Spletni informativni dan

Vabimo vas na Online Informativni dan SFU Ljubljana, v torek 26. 5. 2020.

 

Predstavitve bodo potekale ob naslednjih urah:

18:00 Predstavitev študija psihoterapije – fakultetni in specialistični programi

19.00 Predstavitev fakultetnega programa Psihologija

 

Prosimo vse zainteresirane, da se predhodno prijavite preko spletnega obrazca, na povezavi: https://forms.gle/X31SCpNsjTnxAJ7p8.

Prijave zbiramo do najkasneje 26. 5. 2020 do 12.00 ure. Navodila za udeležbo na informativnem dnevu, boste po prijavi prejeli na svoj e-mail naslov.

Za več informacij se lahko obrnete na Referat za študijske in študentske zadeve na e-naslov referat@sfu-ljubljana.si ali telefonsko številko +386 (0)1 425 44 33 (uradne ure: tor 14-17.00, sre/čet/pet 9.-12.00).

 

Kratka predstavitev študijskih programov:

PSIHOLOGIJA – je študij namenjen vsem tistim, ki imajo radi vseživljenjsko učenje, raziskovanje, delo z ljudmi, reševanje problemov in vedno nove izzive. Delo psihologa je raznoliko, pogosto timsko, poklic pa omogoča tudi neprenehen osebnostni razvoj, predvsem v smeri potrpežljivosti, samozavedanja, empatije in etičnosti. Program je sodoben in odgovarja na aktualne potrebe družbe ter posameznika v njej. Tekom študija se povezujeta teorija in praksa.

 

PSIHOTERAPEVTSKA ZNANOST – je študij, kjer se prepletajo teorija, praksa in delo na sebi - prav zadnje je ena izmed težjih in hkrati bolj izpopolnjujočih plati študija. Ob upoštevanju meril Svetovne zdravstvene organizacije, da bi na tisoč prebivalcev potrebovali enega psihoterapevta, Slovenija še vedno močno zaostaja za evropskimi državami. Velike potrebe po izobraženem kadru psihoterapevtov slednjega nedvomno uvrščajo med poklice prihodnosti.

 

PSIHOTERAPEVTSKA PROPEDEVTIKA - je uvod v specialistične študije psihoterapije in obsega osnovno izobraževanje iz psihoterapije. Študente pripravi na specialistično usposabljanje iz psihoterapije po neakademski poti, ki poteka v okviru določenega psihoterapevtskega pristopa.

 

SPECIALISTIČNI PROGRAMI - potekajo kot samostojni študij, v primeru, da ima študent že zaključeno katerokoli drugo fakultetno izobrazbo, poleg tega je pogoj za vpis opravljen 1-letni program Psihoterapevtske propedevtike. Na SFU Ljubljana izobražujemo ponujamo program 5 različnih pristopov: Psihoanalitična psihoterapijaSistemska psihoterapijaGeštalt terapija in Analitična psihologija in Psihoterapija otrok in mladostnikov!

 

Več o vpisnem postopku: http://sfu-ljubljana.si/sl/sfu-ljubljana/vpis