Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 01. 04. 2021

Informativni dan SFU Ljubljana - 19. april 2021

sfu ljubljana
Apr 19
19. 4. 2021 at 17:00
Online

Vabimo vas na Online informativni dan SFU Ljubljana, ki bo potekal 19. aprila 2021.

 

Predstavitve študijskih programov bodo potekale ob:

17.00 Predstavitev fakultetnega programa Psihologija;

18.00 Predstavitev študija psihoterapije – fakultetni in specialistični programi;

 

Za več informacij se lahko obrnete na Referat za študijske in študentske zadeve na e-naslov referat@sfu-ljubljana.si.

Na telefonsko številko +386 (0)1 425 44 33  v tor od 14.00 - 17.00 ure, sre/čet/pet 9.00 - 12.00 ure.

 

Kratka predstavitev študijskih programov na SFU Ljubljana:

PSIHOLOGIJA – je študij namenjen vsem tistim, ki imajo radi vseživljenjsko učenje, raziskovanje, delo z ljudmi, reševanje problemov in vedno nove izzive. Delo psihologa je raznoliko, pogosto timsko, poklic pa omogoča tudi neprenehen osebnostni razvoj, predvsem v smeri potrpežljivosti, samozavedanja, empatije in etičnosti. Program je sodoben in odgovarja na aktualne potrebe družbe ter posameznika v njej. Tekom študija se povezujeta teorija in praksa.

 

PSIHOTERAPEVTSKA ZNANOST – je študij, kjer se prepletajo teorija, praksa in delo na sebi - prav zadnje je ena izmed težjih in hkrati bolj izpopolnjujočih plati študija. Ob upoštevanju meril Svetovne zdravstvene organizacije, da bi na tisoč prebivalcev potrebovali enega psihoterapevta, Slovenija še vedno močno zaostaja za evropskimi državami. Velike potrebe po izobraženem kadru psihoterapevtov slednjega nedvomno uvrščajo med poklice prihodnosti.

 

PSIHOTERAPEVTSKA PROPEDEVTIKA - je uvod v specialistične študije psihoterapije in obsega osnovno izobraževanje iz psihoterapije. Študente pripravi na specialistično usposabljanje iz psihoterapije po neakademski poti, ki poteka v okviru določenega psihoterapevtskega pristopa.

 

SPECIALISTIČNI PROGRAMI - potekajo kot samostojni študij, v primeru, da ima študent že zaključeno katerokoli drugo fakultetno izobrazbo, poleg tega je pogoj za vpis opravljen 1-letni program Psihoterapevtske propedevtike. Na SFU Ljubljana izobražujemo ponujamo program 5 različnih pristopov: Psihoanalitična psihoterapijaSistemska psihoterapijaGeštalt terapija in Analitična psihologija in Psihoterapija otrok in mladostnikov!

 

Več o vpisnem postopku.