Študijski dan SFU Ljubljana 2023

Študijski dan na SFU 2023

Na SFU Ljubljana se je 18. aprila 2023, na Trubarjevi cesti 65 v Ljubljani odvijal Študijski dan.

Izbrani predavatelji in študenti SFU Ljubljana so svoja dela in razmišljanja posvetili osrednji temi dogodka: "Umetnost – pot za izražanje najglobljih misli in občutij", ki jo je strokovno najavila dr. Katarina Kompan Erzar.

Izstopajoči avtorji so na študijskem dnevu predstavili povzetke svojih diplomskih in magistrskih nalog, doktorskih in specialističnih nalog, prav tako pa povzetke raziskav in delavnic, ki so del elektronskega zbornika na uradni strani SFU Ljubljana. Po predstavitvah so prisluhnili zanimivi okrogli mizi, katere strokovne gostje so izr. prof. dr. Katarina Kompan Erzar, doc. dr. Katarina Habe in Mateja Gomboc. Proti koncu dogodka pa je sledilo še neformalno druženje in glasbena popestritev. 

O povezavi med občutji in umetnostjo je spregovorila tudi študentka SFU Ljubljana, umetnica, Sara Briški Cirman, ki je prav tako povezovala okroglo mizo.

Proti koncu dogodka pa je sledilo še neformalno druženje in glasbena popestritev. Nastopila je glasbena zasedba Bratje Poljanec.

Študijski dan je bil odprt za študente in njihove bližnje, predavatelje, sodelavce SFU Ljubljana ter zunanje obiskovalce. Povezali smo celotno študijsko skupnost SFU Ljubljana in se predstavili širši javnosti.

Urnik si lahko ogledate na povezavi.

Veseli smo bili vaše udeležbe, skupne izvedbe in enkratne izkušnje - Študijski dan SFU Ljubljana. Vljudno vabljeni spet naslednje leto predvidoma konec marca 2024, spremljajte objave na naši spletni strani.