Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 15. 04. 2022

TABOR SAMOSTOJNOSTI IN POVEZANOSTI - Od 10. - 24. julija 2022 (SFU Ljubljana in Zavod Neva)

tabor samostojnosti in povezanosti sfu ljubljana
Jul 10
10. 7. 2022 at 7:00
dolina reke Idrijce

Zavoda Neva za razvoj otrok in mladostnikov in SFU Ljubljana sta v letu 2021 združila moči in strokovno znanje ter prvič organizirala poletni tabor za otroke in mladostnike - Tabor Samostojnosti in povezanosti. 

V letu 2022 bomo ponovili uspešno sodelovanje in ponovno organizirali poletni tabor. Tabor bo potekal od 10. - 24. julija 2022 na lokaciji ob reki Idrijci.

 

Namen in cilj tabora

Namen naših taborov je razvijanje prirojene težnje po odnosih, po povezovanju in hkrati po samostojnosti, po samoti in hkrati vključenosti v skupino. Otroci naj bi se učili o skupinskih pravilih in normah, ki omogočajo ustvarjalno sožitje. Razvijali naj bi svoje sposobnosti, vire, kompetence, frustracijsko toleranco, čustveno in hkrati socialno inteligenco z občutkom družbene odgovornosti. Tabora se bo udeležilo okoli 30 otrok in mladostnikov.

 

O organizatorjih

Vodstveni strokovni tim tudi letos sestavljajo razni strokovnjaki, psihoterapevti, socialni delavci, psihologi in psihiatri ter seveda naravoljubci. Med prostovoljci prevladujejo študenti/ke psihoterapije in psihologije SFU Ljubljana, k sodelovanju pa smo povabili tudi študente Fakultete za Socialno delo Univerze v Ljubljani ter vzpostavili mednarodno povezavo s psihološkim centrom za mentalno zdravje -  Mentalhub iz Srbije. Tabora se bo udeležilo okoli 20 prostovoljcev.

Ljubljanska podružnica Univerze Sigmunda Freuda (SFU Ljubljanaponuja programe izobraževanja iz psihoterapije otrok in mladostnikov in ambulantno psihoterapevtsko, psihološko, psihiatrično in socialnodelavsko pomoč za otroke, mladostnike in njihove starše. 

Vizija Zavoda Neva je pomagati otrokom, mladostnikom in družinam, ki so se znašli v različnih življenjskih situacijah v obliki individualne in skupinske psihoterapije, programa za spodbujanje čustvene inteligence otrok in mladostnikov, delavnic in seminarjev za učitelje, starše in otroke/mladostnike. Pod okriljem Zavoda Neva so sedem let potekali poletni tabori za otroke in mladostnike. 

 

Prijave in dodatne informacije

Irena Kuntarič Žibert (starešina), zibert.irena@gmail.com, 040 601 977

Jasna Možina (taborovodja), jasna.mozina@sfu-ljubljana.si, 041 928 984

 

!! Še več informacij o taboru najdete na povezavi. !!