Zapri meni

SISTEMSKA DRUŽINSKA TERAPIJA Z OTROKI, MLADOSTNIKI IN STARŠI: Model reke življenja in analogne metode (Peter Nemetschek)

V maju 2016 je pri založbi Sigmund Freud University Press Ljubljana Vienna izšel slovenski prevod knjige priznanega nemškega družinskega psihoterapevta Petra Nemetschka z naslovom SISTEMSKA DRUŽINSKA TERAPIJA Z OTROKI, MLADOSTNIKI IN STARŠI: Model reke življenja in analogne metode. Knjigo smo ponatisnili v juniju 2020.

SISTEMSKA DRUŽINSKA TERAPIJA Z OTROKI, MLADOSTNIKI IN STARŠI: Model reke življenja in analogne metode (Peter Nemetschek)

Naslov: SISTEMSKA DRUŽINSKA TERAPIJA Z OTROKI, MLADOSTNIKI IN STARŠI: Model reke življenja in analogne metode.

Avtor: Peter Nemetschek

Prevod: Anja Knez

Založba: Sigmund Freud University Press, 2015 (ponatis: 2020)

Fizični opis: 448 str., 23 cm, mehka vezava, ilustr. črno bele

ISBN: 978-961-93861-1-8

Cena: 38 EUR

 

Pričakujemo, da bo knjiga zanimiva in uporabna za številne slovenske strokovnjake, ki delajo na področju psihoterapije, klinične psihologije, socialnega dela, socialne in specialne pedagogike ter drugih, še posebno če pomagajo tudi otrokom in mladostnikom z upoštevanjem njihovih družinskih odnosov.

Peter Nemetschek pravi: ,,V tej knjigi boste tisti, ki iščete nove poglede, izhodišča in metode, naleteli na dovolj nepričakovanega, nekonvencionalnega, tudi neprijetnega.”

Da bi knjigo kot učbenik še obogatili, smo v slovenski izdaji dodali Petrov članek z naslovom ”Ko bom velik”, objavljen leta 2002 v knjigi o hipnoterapiji otrok in mladostnikov, kratko Petrovo avtobiografijo, spremno besedo Mirana Možine o dolgoletnem sodelovanju s Petrom, kratko refleksijo o knjigi Darje Marinšek in članek Jasne Solarovič o stanju sistemske psihoterapije v Nemčiji.

peter nemetschek

Peter Nemetschek, rojen leta 1937, je psihoterapevt, supervizor, učitelj in pionir sistemske družinske terapije v Nemčiji s 40-letnimi izkušnjami. Dela doživljajsko orientirano z dotikom, srcem in humorjem. Med drugim se je izobraževal pri Virgnii Satir, Miltonu H. Ericsonu in drugih vodilnih sistemskih psihoterapevtih. Od leta 1978 dela v lastni terapevtski praksi v Münchnu. 20 let je bil pedagoški svetovalec na vodilni nemški televiziji YDF, prav tako je dve desetletji vodil Nemško združenje za družinsko terapijo in svetovanje (VFT). Razvil je münchensko šolo sistemske družinske terapije z modelom reke življenja in uspešna izobraževanja iz družinske terapije, sistemske supervizije in coachinga. Postavil je neprofitni inštitut za družinsko terapijo v vzhodni Nemčiji in bil za to odlikovan z medaljo nemškega naroda za zasluge. V Sloveniji je pomagal razviti izobraževanje iz sistemske psihoterapije, ki se izvaja na SFU Ljubljana.

 

NAROČILA:

Za naročilo knjige pišite na knjiznica@sfu-ljubljana.si. V naročilo vključite naslednje informacije: ime in priimek oz. naziv naročnika, naslov, število naročenih izvodov, informacijo ali ste študent SFU (v tem primeru za vas veljajo določeni popusti!) ter način prevzema (osebni prevzem vs. pošiljanje po pošti). Knjigo vam lahko pošljemo po pošti, ob čemer vam bomo zaračunali stroške poštnine. Izdali vam bomo račun, ki ga boste prejeli po e-pošti. Ko boste poravnali račun, vam bomo knjigo poslali po pošti ali pa lahko knjigo dvignete na sedežu SFU Ljubljana, na Trubarjevi 65, 1000 Ljubljana. Prosimo, da se v naprej uskladite s sodelavci na SFU Ljubljana za dan in uro prevzema.

 

PODATKI ZA PLAČILO:

Davčna št.: 38029812

Transakcijski račun: SI56 3400 0101 5852 361

BIC banke: KSPKSI22

Naziv: SFU Ljubljana

Naslov: Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana