Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 07. 06. 2022

Predstavitev knjige “Watch!” - Why Mindfulness Is at Home in Christianity avtorja doc. dr. Mihaela Černetiča

knjiga watch

V aprilu 2022 je Založba SFU Press Ljubljana v sodelovanju s Pot naprej izdala knjižico v angleškem jeziku, dr. Mihaela Černetiča, z naslovom “Watch!” - Why Mindfulness Is at Home in Christianity („Čujte!“ - Zakaj je čuječnost doma v krščanstvu).

Knjiga obravnava čuječnost v krščanstvu, predvsem prisotne strahove, da čuječnost ni v skladu s krščanskimi vrednotami ter raziskuje odnos in kompatibilnost med psihološkim konstruktom čuječnosti in krščanske vere. Raziskave v psihologiji in psihoterapiji so pokazale, da je čuječnost neposredno povezana s številnimi pozitivnimi vplivi na človeka. Nova knjiga pa prinaša spoznanja, da je čuječnost tudi čvrsto skladna s krščanstvom. Še več, pokaže, da je čuječnost v krščanstvu doma.

Dr. Mihael Černetič je univerzitetni diplomirani psiholog, doktor psiholoških znanosti, integrativni psihoterapevt (certificiran pri Mednarodni zvezi za integrativno psihoterapijo - IIPA), docent za področje psihologije, učni terapevt (IPSA) in supervizor v edukaciji. Velja za enega vodilnih strokovnjakov na področju čuječnosti (angl. mindfulness) v Sloveniji, uveljavljen pa je tudi v tujini. Pri svojem delu izhaja iz prepričanja, da je za celostno razumevanje človeka potrebno upoštevanje miselne, čustvene, telesne, vedenjske in duhovne dimenzije ter njihove medsebojne povezanosti. Integracija in predelava vsebin na teh dimenzijah predstavlja proces osebnostne rasti in zdravljenja.

Do knjige lahko brezplačno dostopate na povezavi.

 

Predstavitev knjige in pogovor o čuječnosti v krščanstvu sta potekala v torek, 1. 6. 2022, na petem tematskem večeru v sklopu dogodkov »Psihologije za vsakogar«, ki jih organizira na oddelek za Psihologijo na SFU Ljubljana. Z avtorjem se je pogovarjala dr. Andreja Poljanec, avtorica ene izmed znanstvenih recenzij omenjene knjige in vodja študijskega programa Psihologija na SFU Ljubljana. Vabljeni k ogledu!

"Psihologija za vsakogar" je naslov mesečnih tematskih dogodkov z gosti psihologi. Psihologija na zelo različne načine posega na mnoga področja našega življenja, včasih bolj včasih pa manj zavedno. Zato je z nami vsakič strokovnjak, ki nam na poljudno-strokoven način približa vedo, ki se tiče prav vsakogar izmed nas!