Zapri meni
Kategorija:
Fakultetni študij
Objavljeno: 28. 01. 2022

Postanite doktor znanosti iz psihoterapije!

diploma sfu

Doktorski študij psihoterapevtske znanosti poteka na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju.

 

Možen je študij v nemškem ali angleškem doktorskem programu psihoterapevtske znanosti. Težišče programa je na pluralističnem pristopu, ki vključuje tako kvantitativno kot tudi kvalitativno metodologijo in mešano kvalitativno-kvantitativno metodologijo (t. i. »mixed method design«). Vse povezujejo empirično, teoretično in zgodovinsko raziskovalo delo, vključno s kritičnim pregledom obstoječih raziskovalnih smeri in področij.

Študijski program omogoča razvijanje sposobnosti za opravljanje samostojnega znanstvenega dela in želi prispevati k znanstvenemu napredku v novi disciplini psihoterapevtske znanosti. To vključuje tudi promocijo mladih znanstvenikov in razvijanje raziskovalnih kompetenc psihoterapevtov, ki izvajajo psihoterapevtske storitve. SFU je prva univerza na svetu, ki se primarno osredotoča na izobraževanje iz psihoterapevtske znanosti.

 

Trajanje programa je 6 semestrov. Angleški program je organiziran zelo ugodno za kandidate, ki niso iz Avstrije. Kontaktni del angleškega programa namreč poteka s po enim intenzivnim tednom predavanj in seminarjev na semester v prostorih SFU Dunaj.

Podeljeni naziv ob uspešno zaključenem študiju je Doktorica / Doktor psihoterapevtske znanosti (Dr. scient. pth.), kar je enakovredno mednarodnemu doktorju znanosti.

 

Če že študirate/ste študirali na SFU, je za vse informacije na voljo:

 

  • na SFU Dunaj: vodja pisarne za doktorski študij (angleški program) Bettina Pfitzner, bettina.pfitzner@sfu.ac.at, +43 1 798 40 98 450 (uradne ure ponedeljek, torek, četrtek, petek od 9h do 15h).

 

Vsekakor priporočamo, da se najprej obrnete na Mirana Možino ali Mirjano Frankovič, da skupaj raziščemo možnosti sodelovanja z raziskovalnim kolegijem SFU Ljubljana, saj je na ta način možen dogovor za višino šolnine, ki veljajo za doktorske študije v Sloveniji. Šolnine za avstrijske državljane so namreč precej višje.

 

Natančne informacije o doktorskem študiju psihoterapevtske znanosti v angleškem jeziku so dostopne na povezavi.

Več informacij v slovenskem jeziku pa najdete na naslednji povezavi.

 

Vabljeni k vpisu!