Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 28. 05. 2020

PONOVNO NA ZALOGI knjiga SISTEMSKA DRUŽINSKA TERAPIJA Z OTROKI, MLADOSTNIKI IN STARŠI: Model reke življenja in analogne metode

naslovnica knjige

Z veseljem sporočamo, da je pri založbi Sigmund Freud University Press Ljubljana Vienna v juniju 2020 izšel težko pričakovani ponatis knjige priznanega nemškega družinskega psihoterapevta Petra Nemetschka z naslovom

 

SISTEMSKA DRUŽINSKA TERAPIJA Z OTROKI, MLADOSTNIKI IN STARŠI: Model reke življenja in analogne metode.

 

naslovnica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fizični opis: 448 str., 23 cm, mehka vezava, ilustr. črno bele

ISBN: 978-961-93861-1-8

Cena: 38 EUR

 

,,V tej knjigi boste tisti, ki iščete nove poglede, izhodišča in metode, naleteli na dovolj nepričakovanega, nekonvencionalnega, tudi neprijetnega.”

(P. Nemetschek)

 

****

Peter Nemetschek, rojen leta 1937, je psihoterapevt, pedagog in pionir sistemske družinske terapije v Nemčiji s 40-letnimi izkušnjami. Dela doživljajsko orientirano z dotikom, srcem in humorjem. Med drugim se je izobraževal pri Virgnii Satir, Miltonu H. Ericsonu in drugih vodilnih sistemskih psihoterapevtih. Od leta 1978 dela v lastni terapevtski praksi v Münchnu. 20 let je bil pedagoški svetovalec na vodilni nemški televiziji YDF, prav tako je dve desetletji vodil Nemško združenje za družinsko terapijo in svetovanje (VFT). Razvil je münchensko šolo sistemske družinske terapije z modelom reke življenja in uspešna izobraževanja iz družinske terapije, sistemske supervizije in coachinga. Postavil je neprofitni inštitut za družinsko terapijo v vzhodni Nemčiji in bil za to odlikovan z medaljo nemškega naroda za zasluge. V Sloveniji je pomagal razviti izobraževanje iz sistemske psihoterapije, ki se izvaja na SFU Ljubljana.

****

 

Da bi knjigo kot učbenik še obogatili, smo v slovenski izdaji dodali Petrov članek z naslovom ”Ko bom velik”, objavljen leta 2002 v knjigi o hipnoterapiji otrok in mladostnikov, kratko Petrovo avtobiografijo, spremno besedo Mirana Možine o dolgoletnem sodelovanju s Petrom, kratko refleksijo o knjigi Darje Marinšek in članek Jasne Solarovič o stanju sistemske psihoterapije v Nemčiji.

Knjiga je zanimiva in uporabna za številne slovenske strokovnjake s področja psihoterapije, klinične psihologije, socialnega dela, socialne in specialne pedagogike ter drugih, še posebno če pomagajo tudi otrokom in mladostnikom, z upoštevanjem njihovih družinskih odnosov.

Več o knjigi si lahko preberete na povezavi, kjer najdete tudi informacije o drugih delih, ki so izšla v založbi SFU Press - Ljubljana.

 

****

 

NAROČILA

Za naročilo knjige pišite na knjiznica@sfu-ljubljana.si. V naročilo vključite ime in priimek oz. naziv naročnika, naslov in število naročenih izvodov. Cena knjige je 38 eurov. Knjigo vam lahko pošljemo po pošti, ob čemer vam bomo zaračunali stroške poštnine. Naročene knjige lahko prevzamete tudi na sedežu SFU Ljubljana, na Trubarjevi 65, 1000 Ljubljana.

 

PODATKI ZA PLAČILO

Davčna št.: 38029812

Transakcijski račun: SI56 3400 0101 5852 361

BIC banke: KSPKSI22

Naziv: SFU Ljubljana

Naslov: Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana