Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 13. 07. 2023

Poletno branje (2. del)

Poletno branje

Poletje je odličen čas za raziskovanje in odkrivanje novih spoznanj

Poletje je odličen čas za raziskovanje in odkrivanje novih spoznanj, zato vam danes predstavljamo tri predloge za poletno branje, ki so namenjeni predvsem staršem.

 

»Rahločutnost do otrok«- dr. Katarina Kompan Erzar, dr. Andreja Poljanec

Knjiga predstavlja dognanja znanosti in terapevtske prakse o povezanosti z otrokom v sodobni družini. Zanimajo nas starši, ki se upajo prepustiti svojemu vrojenemu občutku za otroka in so bolj povezani z njim. Knjiga nam pomaga razumeti, kako vzpostaviti močne in ljubeče odnose z otroki ter krepiti njihov razvoj. Spoznali boste tudi, kako se izogniti stiskam, ki se pojavljajo zaradi brezkompromisnega odnosa med starši in otroki.

 

Otroci nas potrebujejo«- dr. Gabor Mate in dr. Gordon Neufeld

Vodilni strokovnjak za razvoj otrok, dr. Gordon Neufeld, in priznani avtor dr. Gabor Maté nas soočata z izzivom, kako vrstniška usmerjenost vpliva na otroke in najstnike ter kaj to pomeni za starše. Knjiga nas opremi z razumevanjem, kako se ponovno povezati z otroki, vzpostaviti ustrezno hierarhijo v družini ter jim zagotoviti občutek varnosti in razumljenosti. Posebna pozornost je namenjena tudi izzivom, ki jih prinašajo elektronske naprave in družbeni mediji.

 

Motnje pozornosti in hiperaktivnosti za telebane"- Jeff Strong, Michael O. Flanagan

Ta izčrpen in praktičen priročnik je namenjen staršem kot tudi kot odraslim z motnjo pomanjkanja pozornosti s hiperaktivnostjo (ADHD). Avtorja knjige, nam nudita vpogled in nasvete, ki izvirajo iz njunih lastnih izkušenj s to motnjo. Knjiga vsebuje tudi pregled različnih vrst terapij ter praktične informacije za lažje obvladovanje motnje tako v šolskem kot v delovnem okolju.

Predlagane knjige, ki vam bodo olajšale razumevanje in pomoč pri soočanju z izzivi starševstva si lahko izposodite v knjižnici SFU Ljubljana.