Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 24. 06. 2022

Objava e-zbornika študijskega dne SFU Ljubljana ''Psihologija in psihoterapija z roko v roki''

naslovnica

Jeseni 2021 smo na SFU Ljubljana prvič organizirali študijski dan, ki smo ga naslovili ''Psihologija in psihoterapija z roko v roki''. Na dogodku so se z zanimivimi temami in raziskovalnim delom predstavili predavatelji in študentje SFU Ljubljana.

Prispevke predstavljene na študijskem dnevu SFU Ljubljana smo zbrali v elektronskem zborniku z naslovom ''Psihologija in psihoterapija z roko v roki''.

 

naslovnica

 

V nadaljevanju objavljamo nagovor odgovornih urednic e-zbornika, doc. dr. Anje Štrukelj Kozina in dr. Andreje Poljanec.

Spoštovani bralci!

Radovednost, znanje, povezovanje, odprtost, naklonjenost, pa tudi ponos so vodilni spomini na prvi študijski dan »Psihologija in psihoterapija z roko v roki« ljubljanske podružnice Univerze Sigmunda Freuda Dunaj.

V jesenskih dneh smo izpeljali srečanje v živo, za kar smo neizmerno hvaležni. Živ, iskren in pristen stik je za današnjo družbo in v današnjem času še posebej dragocen in ima velik pomen. 

Zbrali smo se študentje, predavatelji, prijatelji, strokovni sodelavci in drugi znanja ter pozitivnih odnosov željni ljudje. Pokrivali smo skoraj vsa razvojna obdobja, od mladostnikov, odraslih do starostnikov. Bilo je pravo plodno medgeneracijsko srečanje, ki je študijski dan močno obogatilo. Spoznavali smo izsledke raznovrstnih raziskav in prek izmenjave mnenj, skupnega razmišljanja poglabljali razumevanje posameznih vsebin ter si razširjali obzorja znanja. Posebej dragoceno in nekoliko unikatno je bilo povezovanje dveh znanstvenih svetov, psihologije in psihoterapije, katerih podružnici obeh fakultet na SFU Dunaj zastopamo v Ljubljani.

Srečanje smo zaključili z okroglo mizo z naslovom »Meje spolne nedotakljivosti pri delu z ljudmi«, saj brez prefinjene etične drže, ki naj se pri delu z ljudmi in pri raziskovanju neprenehoma razvija, ni kvalitetne znanosti in napredka. Gostje, tako psihologinja kot psihoterapevta, so ob moderiranju študenta psihologije iskreno in poglobljeno razglabljali o etičnih dilemah ter podali dragocena in zanimiva stališča.

Prav vsi utrinki nam ohranjajo upanje, da gradimo svet, v katerem ne bo nikoli zmanjkalo zdrave radovednosti, spoštovanja različnosti in rahločutnosti! Veseli in hvaležni smo za vsakega, ki prinaša svoj edinstveni zaklad. 

 

Vodji 1. študijskega dneva SFU Ljubljana in urednici zbornika:

dr. Andreja Poljanec, vodja študijskega programa Psihologija

doc. dr. Anja Štrukelj Kozina, vodja študijskih programov psihoterapije

 

 

***Do zbornika lahko dostopate na strani Založbe SFU Press Ljubljana na povezavi.***

 

Z veseljem tudi najavljamo, da bo naslednji študijski dan SFU Ljubljana potekal 18. 4. 2023!