Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 13. 04. 2021

Nova podporna skupina študentov psihoterapevtske znanosti SFU Ljubljana "Se slišimo?"

Se slišimo?

Na prvo obletnico dvotedenske karantene so se študentje psihoterapevtske znanosti SFU Ljubljana odločili mladim povrniti izkušnjo druženja. Novi ukrepi prinašajo nove izzive vsem, ki že nestrpno čakajo, da se njihovo življenje povrne v prvotno stanje. Pandemija bo za veliko število ljudi pustila večje posledice na duševnem zdravju in počutju, zato so se odločili vzpostaviti pogovorno skupino, ki bi predstavljala varen prostor, znotraj katerega bi se lahko v zaupnosti skupine pogovarjali o tegobah in ovirah, s kakršnimi se študentje soočajo zaradi trenutne situacije.
Skupina je namenjena študentom z vseh fakultet, srečanja pa potekajo enkrat tedensko.

Projekt "Se slišimo?" je nastal tudi iz potrebe, da bi tudi v trenutni situaciji, ko veliko društev ne sprejema prostovoljcev in praktikantov, lahko opravili psihosocialno prakso. Cilj študentov je, da bi na teden organizirali več srečanj z manj udeleženci, saj bodo druženja tako kvalitetnejša. Ko bodo razmere dopuščale pa bi radi projekt  izvedli preko srečanj v živo, s čimer bi podporna skupina postala še močnejša. 

Aktualne informacije in nove termine ter prijavni obrazec lahko najdete na njihovi Facebook strani in seveda povabite vse, ki potrebujejo druženje in pogovor.

Vabljeni k spremljanju in Se slišimo!