Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 28. 06. 2024

KONFERENCA FEM CITIES 2024: "Duševno zdravje ali duševna obremenitev? Skrb za duševno zdravje kot odgovornost mesta"

SFU Ljubljana - SFU Dunaj - Konferenca - Duševno zdravje - Ženske

Vabljeni na FemCities konferenco 2024 z naslovom: "Duševno zdravje ali duševna obremenitev? Skrb za duševno zdravje kot odgovornost mesta" , ki jo bo 26. in 27. septembra 2024 gostila in soorganizirala Univerza Sigmunda Freuda Dunaj. 

Letošnja tema konference bo kompleksno prepletanje duševnega zdravja, žensk in podpornih sistemov v mestih. "Skrb za duševno zdravje kot odgovornost mesta" se bo poglobila v večplastno prepletanje duševnega zdravja, žensk in podpornih sistemov v mestih ter spodbujala ključne pogovore o perečih vprašanjih, s katerimi se soočajo današnja urbana okolja.

Konferenca bo osvetlila pogosto prezrto duševno obremenitev žensk kot skrbnic, raziskovala zapletene izzive in odgovornosti, ki jih nosijo v osebnem in poklicnem življenju. Naš cilj je razbijanje stereotipov in poglabljanje razumevanja edinstvenih težav, s katerimi se soočajo ženske, ter ponujanje vpogledov za opolnomočenje in delitev strategij za ravnovesje.

Zagovarjanje ozaveščanja o duševnem zdravju bo na konferenci prav tako naslovilo vseprisotno stigmo, povezano s kroničnimi duševnimi boleznimi, zlasti pri ženskah. S tem, ko bomo osvetlili vpliv teh stanj, želimo navdihniti sočutje in podporo posameznikom, ki se spopadajo s kompleksnostjo dolgotrajnih duševnih težav.

Več informacij o konferenci na uradni spletni strani: https://femcities.at/de/startpage/