Zapri meni
Kategorija:
Fakultetni študij
Objavljeno: 17. 01. 2024

Izvedena prva delavnica v sklopu PSIHOLOGIJE ZA VSAKOGAR

Psihologija za vsakogar

Na prvem tematskem večeru v sklopu »Psihologije za vsakogar« smo včeraj organizirali izkustveno delavnico na temo pozitivne psihologije in notranjega (samo)govora, ki sta jo izvedli in gostili naši študentki psihologije Ajša Karaali in Miša Trček, pod mentorstvom predavatelja Jana Kovačiča. v okviru predmeta Moderiranje.

Raziskovalno in izkustveno usmerjena delavnica "Notranji sogovornik kot prijatelj ali sovražnik?" se je poglabljajala v temeljna načela pozitivnega samogovora in to, kako notranji dialog oblikuje naše dojemanje sveta.

Pozitiven samogovor ni samo trendovski koncept; je močno orodje za osebnostno rast in dobro počutje. Raziskave kažejo, da pozitiven samogovor lahko pomembno vpliva na naše kognitivne procese in čustveno blagostanje. Po mnenju psihologa Martin Seligmana, ustanovitelja pozitivne psihologije, lahko pozitiven samogovor spodbuja optimizem, kar vodi v boljše obvladovanje stresa in povečuje psihološko prožnost v težkih situacijah. Poleg tega študije kažejo, da lahko redna uporaba pozitivnega samogovora poveča samospoštovanje in zmanjša občutke anksioznosti.

Interaktivna delavnica se je skozi skupinsko raziskovanje osredotočala na prenos znanja in praktičnih veščin. Z dinamičnimi predstavitvami, skupinskimi razpravami in praktičnimi dejavnostmi so udeleženci pridobili določene konkretne tehnike za vključitev pozitivnega samogovora v svoje vsakdanje življenje.