Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 22. 06. 2023

Hrvaško društvo zakonskih in družinskih svetovalcev obiskalo SFU Ljubljana

HrvaškaDelegacijaDružinskihTerapevtovNaObiskuNaSFU

Okoli 20 članov Hrvaškega društva zakonskih in družinskih svetovalcev (Hrvatsko društvo bračnih i obiteljskih savjetovatelja) je v ponedeljek, 19. junija 2023, obiskalo SFU Ljubljana v okviru študijskega potovanja po različnih institucijah v Sloveniji in Italiji, ki se ukvarjajo s psihoterapijo, svetovanjem, pastoralo in drugimi aktivnostmi, povezanimi s pomočjo za zakonsko in družinsko problematiko.

Ker na Hrvaškem, kljub temu da so leta 2018 sprejeli zakon o psihoterapiji kot samostojnem poklicu, še nimajo akademskega dodiplomskega in magistrskega izobraževanja iz psihoterapije, temveč so vsa izobraževanja organizirana po neakademski poti po društvih in inštitutih, jih je zanimalo, kako se izvajajo programi psihoterapevtske znanosti prve in druge stopnje na SFU Ljubljana. Bili so pozitivno presenečeni, da je na SFU Ljubljana pod eno streho možen študij iz različnih psihoterapevtskih pristopov (psihoanalitična psihoterapija, sistemska psihoterapija, geštalt psihoterapija, analitična psihologija (jungovska psihoterapija)integrativna psihoterapija ter psihoterapija otrok in mladostnikov).

Hrvaška delegacija družinskih terapevtov na SFU

Miran Možina (skrajno levo) med pogovorom s hrvaškimi kolegi, takoj ob njem Josip Bošnjaković, predsednik Hrvaškega društva zakonskih in družinskih svetovalcev. 

Še posebej pa so spraševali o Ambulanti SFU Ljubljana, ki je edina psihoterapevtska praktična baza za študente oz. edukante psihoterapije med vsemi, tako akademskimi kot neakademskimi, izvajalci psihoterapevtskih izobraževanj v Sloveniji. Izrazili so tudi priznanje, da kljub temu, da Slovenija še nima zakona o psihoterapiji, poteka projekt SFU Ljubljana že od leta 2006, in je tako Slovenija poleg Avstrije in Nemčije edina država na svetu, v kateri je možen študij psihoterapije takoj po maturi. Bolj specifično je stekel pogovor tudi o SFU programu izobraževanja iz sistemske psihoterapije, kjer je tematika dela s pari in družinami eden od vsebinskih stebrov programa.

Obisk hrvaške delegacije terapevtov na SFU