Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 13. 10. 2021

Psihologija za vsakogar: ANATOMIJA PREPIRA

dekle kriči
Nov 11
11. 11. 2021 at 17:00
SFU Ljubljana, Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana

Na jesenskem tematskem popoldnevu »Psihologija za vsakogar« bomo raziskovali področje odnosov in socialne psihologije.

Vas zanima zakaj se prepiramo? In s kom? Zakaj je to tako pogosto prav z ljudmi, ki nam pomenijo največ? Kakšna je pravzaprav funkcija prepira in kakšna njegova struktura? Kdaj se je smiselno prepirati in kdaj ne? In, nenazadnje, kaj je možno narediti, da bi bila naša medosebna komunikacija boljša in prepira čim manj?

Predavanje z diskusijo bo namenjeno razmisleku in odgovorom na ta vprašanja s perspektive potrebe po vzdrževanju socialne resničnosti.

Matej Černigoj je docent in doktor znanosti s področja psihologije. Je avtor knjige z naslovom: “Jaz in mi – raziskovanje temeljev socialne psihologije” in predavatelj na SFU Ljubljana. Socialna psihologija oziroma širše problemsko polje odnosa med posameznikom in družbo je tudi njegovo osrednje raziskovalno področje, ki se mu posveča predvsem z vidika epistemologije in metodologije prvo- in drugoosebnega raziskovanja zavesti ter samospoznavanja. Zaradi izjemne širine pri obravnavi temeljnih vprašanj odnosa med posameznikom in družbo ter jasno opredeljenih epistemoloških in ontoloških izhodišč pa je Černigojev model uporaben ne le za (socialno) psihologijo, pač pa za družboslovje v celoti. 

"Psihologija za vsakogar" je naslov mesečnih tematskih dogodkov z gosti psihologi. Psihologija na zelo različne načine posega na mnoga področja našega življenja, včasih bolj včasih pa manj zavedno. Zato bo z nami vsakič strokovnjak, ki nam bo na poljudno-strokoven način približal vedo, ki se tiče prav vsakogar izmed nas!

Izvedba predavanja: hibridno; predavanje bo za prvih 30 prijavljenih udeležencev potekala v živo, ostali ste dobrodošli ONLINE.

Prijave zbiramo preko prijavnega obrazca do 10. 11. 2021 oz. do zapolnitve prostih mest.

Povezava do prijavnega obrazca.


Prisrčno vabljeni v našo družbo!

 

Naslovna fotografija: Andrea PiacquadioPexels