Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 24. 09. 2022

Psihoanaliza o literaturi, psihoanaliza kot literatura

Psihoanaliza o literaturi
okt 20
20. 10. 2022 at 9:00
SFU Ljubljana, Trubarjeva 65

Ciklus interaktivnih seminarjev

Na SFU Ljubljana z veseljem predstavljamo ciklus štirih interaktivnih seminarjev Psihoanaliza o literaturi, psihoanaliza kot literatura, ki bodo potekali ob četrtkih, v mesecu oktobru in novembru 2022. Ciklus bo vodil dr. Matjaž Lunaček, psihiater, psihoanalitik in literarni teoretik. Psihoanalitiki, študentje, vabljeni!

 

Način dela

Tema interaktivnih seminarjev bodo Freudovi teksti o literaturi in njenih ustvarjalcih, pri čemer se bo literarne junake obravnavalo kot klinične primere. Kasneje bo tema še psihoanalitična obravnava Prešernovega Krsta pri Savici, kot ga je razumel vodja seminarja. Po želji seminaristov se lahko doda še kakšno drugo literarno besedilo. Ker so s časom tudi znameniti Freudovi primeri postali literatura, bomo obravnavali tudi te. Skozi študij bomo predvsem poskušali razumeti gonske premise.

Seminar bo interaktiven, zato bodo udeleženci 14 dni pred začetkom ciklusa dobili seznam del, ki naj bi jih natančno prebrali, tako da bi že prišli z določenimi predstavami.

Termini: 20. 10., 27. 10., 10. 11. in 17. 11. 2022, med 9. in 10.30 uro.

Lokacija: SFU Ljubljana, Trubarjeva 65, Ljubljana.

 

Cena interaktivnega seminarja znaša 69€.

Udeleženci poravnajo znesek na transakcijski račun SFU Ljubljana: SI56  3400 0101 5852 361, Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana (Banka Sparkasse d.d., C. v Kleče 15, Ljubljana), s pripisom namena PA o literaturi.

Prijave na izobraževanje sprejemamo preko spletnega obrazca, najkasneje do 14. 10. 2022 oz. do zapolnitve prostih mest. Število mest je omejeno na 15 udeležencev, zato pohitite s prijavo!

Odpoved: V primeru odpovedi prijave do 7 dni pred začetkom seminarja vam bomo zaračunali manipulativne stroške v višini 15% kotizacije glede na prijavljeno udeležbo, v primeru kasnejše odpovedi pa vam bomo zaračunali celotno kotizacijo glede na prijavljeno udeležbo. Seminarja se lahko udeleži drug udeleženec, vendar je potrebno zamenjavo napovedati. Obvestila o odpovedih ali zamenjavah pošljite na naslov: neza.kozar@sfu-ljubljana.si.

Zaupnost podatkov: Podatkov iz prijave ne bomo posredovali tretjim osebam brez predhodne pridobitve pisnega soglasja posameznika. Podatke bomo uporabljali le v namen obveščanja o naših aktivnostih. Na vašo zahtevo bomo podatke spremenili ali zabrisali.

Izvedba izobraževanja (Covid-19): Pri izvajanju svojih dejavnosti, SFU Ljubljana sledi preventivnim ukrepom s strani NIJZ za preprečevanje ponovnega širjenja virusa. V primeru bistvenih sprememb in prepovedi izvajanja izobraževalnih dejavnosti v živo za večje število udeležencev, bo izobraževanje prestavljeno na naslednje leto, ko se bodo ukrepi sprostili.

Za dodatne informacije o izobraževanju, pošljite e-mail na: neza.kozar@sfu-ljubljana.si ali pokličite na 040 250 559.