Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 07. 01. 2020

Predavanje priznanega gestalt psihoterapevta Jana Roubala: TERAPEVTOVE LASTNE IZKUŠNJE IN STRATEGIJE DELA Z DEPRESIVNIMI KLIENTI

ribe
Feb 13
13. 2. 2020 at 18:00
Trubarjeva 65, 1000 Ljubljana

Društvo Sloges v sodelovanju s SFU Ljubljana organizira predavanje priznanega gestalt psihoterapevta 

 

Jana Roubala,

TERAPEVTOVE LASTNE IZKUŠNJE IN STRATEGIJE DELA Z DEPRESIVNIMI KLIENTI,

 

v četrtek, 13. 2. 2020, 18.00 -19.30,  v predavalnici št. 7 na SFU Ljubljana (Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana).

 

Vstop prost.

Predavanje bo v angleščini.

 

Tema predavanja

Psihoterapevti tudi sami doživljajo klientovo depresijo. Zdi se, da je to neizbežno, ko se uglašujejo z njim in ostajajo odprti v eksistencialnem človeškem stiku s klientom. Klient in terapevt na ta način “skupaj deprimirata”.

 

Terapevt 1 pravi: “Zgodi se mi…,da kar nekako padem v to. Dol. Rečem si: “To je tako grozno brezupno. Sploh ni čudno, da ni nobenega izhoda.”

Terapevt 2 pravi: “Ko tam sedim z njim, občutim strašno utrujenost…Kot da ne bom mogel več niti roke dvigniti.”

 

To so primeri iz raziskave, s katero boste seznanjeni na predavanju in na podlagi katere bo predstavljena celovita utemeljena (poskusna) teorija (GT), ki govori o tem, kako psihoterapevti doživljajo odnos z depresivnimi klienti med terapevtsko seanso. Rezultati te raziskave nam omogočajo sklepanje o strategijah, kako se spopadati z našimi lastnimi izkušnjami in izboljšati terapevtski odnos. Svetujemo primerne terapevtske pristope in predstavimo primere praktičnih korakov za delo z depresivnimi klienti.

 

Opis predavatelja

Dr. Jan Roubal, MD je izredni profesor na Masarykovi univerzi v Brnu na Češkem, kjer dela tudi v Centru za psihoterapevtske raziskave kot psihiater in psihoterapevt. Je ustanovitelj in vodja Izobraževanja za psihoterapevtsko integracijo  in izobraževanja Gestalt Studia, poleg tega pa deluje tudi kot mednarodni edukator in supervizor.

Predseduje Raziskovalni sekciji Evropske zveze za geštalt terapijo (EAGT). Souredil je tri knjige: Current Psychotherapy«, Gestalt Therapy in Clinical Practice- from Psychopathology to the Aesthetics of Contact in Towards a Research Tradition in Gestalt Therapy.

 

Toplo vabljeni.

 

***

Na SFU Ljubljana poteka študij Gestalt psihoterapije. Več si lahko preberete tukaj.

 

Vir naslovne fotografije: Pixabay, Pexels