Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 26. 01. 2022

Izobraževanje: Vloga odraslih pri razvoju otrokovih možganov

Izobraževanje: Vloga odraslih pri razvoju otrokovih možganov
Feb 15
15. 2. 2022 at 19:00
SFU Ljubljana / Online

Možgani so središče razvoja osebnosti, so središče spomina, doživetij, sočutja in kognicije.

Odnosi med starši in otroki so najpomembnejši prostor njihovega polnega razvoja.
Razumevanje narave razvoja možganov ter narave razvoja odnosov staršem pomaga pri premagovanju strahov in stisk, s katerimi se v starševstvu srečujejo.

Okrepi nam zaupanje vase in v svoje otroke. Osvetli nam pomen povezanosti, pripadnosti, sočutja, vztrajnosti in potrpežljivosti.
Prepriča nas, da je vsak otrok edinstven in da smo vsakemu otroku starši na prav poseben način.

TERMINI izobraževanja

Začetek: 15. 2. 2022 (19:00-20:30)
Datumi vseh srečanj: 15.2., 1.3., 15.3., 29.3., 12.4., 26.4.,10.5.2022

 

Več informacij in prijava na povezavi: https://psiholoskasvetovalnica.si/vloga-odraslih-pri-razvoju-otrokovih-mozganov/ 

 

Nosilka programa

Dr. Andreja Poljanec, univ. dipl. psihologinja, zakonska in družinska terapevtka, predavateljica in vodja študijskega programa Psihologije na Univerzi Sigmunda Freuda Dunaj – podružnica Ljubljana, predava pa tudi na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici. Poleg terapevtskega dela s posamezniki, pari in družinami, ter supervizorskega spremljanja strokovnih delavcev, izvaja delavnice, predavanja in vodi različne skupine. Je avtorica številnih slovenskih in tudi mednarodnih prispevkov, med drugim knjig Rahločutnost do otrok, Rahločutno starševstvo, Med dvema ognjema, …. Pri raziskovanju in v praksi pozornost posveča predvsem varnim in dostojanstvenim odnosom v različnih sistemih in kako v njih ustvarjati kvalitetno življenje in razvoj. Je soustanoviteljica Študijsko-raziskovalnega centra za družino, kjer je tudi strokovna vodja. Vrsto let je razvijala in vodila programe za pomoč otrokom, mladostnikom in njihovim družinam pod finančnim okriljem MDDSZ. Je članica uredniškega odbora znanstvene revije Kairos, trenutno pa tudi članica Strateškega sveta vlade za socialno politiko in je družbeno aktivna. V odnosih, kjer je prisoten čustveni stik in se razvija empatija, je življenje fizično in psihično bolj zadovoljujoče in zdravo.

 

Prisrčno vabljeni!