Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 31. 01. 2024

Izobraževanje - Skupina za očete

oče
Apr 23
Od 23. 4. 2024, 16:30 Do 4. 6. 2024, 18:00
SFU Ljubljana, Trubarjeva cesta 65, Ljubljana

Kadar se oče in otrok ujameta in se drug ob drugem počutita udobno, varno in domače, to obema pomaga na poti naprej. Oče potrebuje živahnost in potrditev, ki jo prinaša otrok v njegovo življenje, otroci pa očetovo moč in potrditev, da je prav, da živijo svojo pot in poslanstvo (Pruett, 2000). Vprašanje je torej, kako se uglasiti in živeti z otrokom.

Skupina za očete vključuje 4 srečanja, ki vsebujejo izhodiščna predavanja, delavniški del in po želji izmenjavo mnenj. Srečanja bodo potekala ob torkih na SFU Ljubljana od 16.30 do 18. ure. Skupina bo zaprtega tipa, kar pomeni, da so na vseh srečanjih prisotni vedno isti, v naprej prijavljeni udeleženci. Dobrodošli predvsem očetje, ki imajo otroke stare do 18 let. Zaradi terapevtske narave dela je skupina omejena na največ 8 prostih mest.

TERMINI

23.4. 2024  Očetovstvo se začne pri odnosu z otrokom 

7. 5. 2024 Kako krepiti in ohranjati čustveno vez z otrokom 

24. 5. 2024 Disciplina in pravila / iskanje stika in usmerjanje 

4. 6. 2024 Očetova avtoriteta temelji na ljubezni  

CENA

Cena izobraževanja: za vsa 4. srečanja je 100 € / osebo.

PRIJAVA

Prijavite se  preko elektronske prijavnice – tukaj, možnost prijave je do torka, 16. 4. 2024 oz. do zapolnitve prostih mest.

Svoje mesto na izobraževanju si rezervirate s plačilom kotizacije in izpolnjenim prijavnim obrazcem.

 

PLAČILO

Udeleženci plačajo kotizacijo (100 evrov) na transakcijski račun soorganizatorja Slovenski inštitut za psihoterapijo/ SIP, Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana

Davčna št.: 66101182                                                               

TRR: SI56 3400 0101 6426 892 (Banka Sparkasse d.d., Cesta v Kleče 15, 1000 Ljubljana)

BIC/ SWIFT code: KSPKSI22XXX,

s pripisom namena »Skupina za očete«.

V primeru, da potrebujete e-račun oz. ste kot plačnik proračunski uporabnik, nam v prijavi obvezno posredujte vse naslednje podatke:

  • naziv podjetja/ organizacije,
  • naslov, poštno številko, naziv pošte,
  • davčno številko,
  • matično številko,
  • št. transakcijskega računa.

V primeru nakupa darilnega bona, bomo bon poslali na poštni naslov oz. na e-mail plačnika bona. Obdarovanec se prijavi na izobraževanje s številko bona, imenom in priimkom na: soj@sfu-ljubljana.si do 16. 4. 2024.

NOSILEC IZOBRAŽEVANJA

Dr. JANEZ SEČNIK, spec. zakonske in družinske terapije, je sprva izvajal terapije na Frančiškanskem družinskem inštitutu, kasneje na zavodu Namen. Že ob ustanovitvi Študijsko-raziskovalnega centra, leta 2012, se je pridružil ekipi terapevtov. Redno piše, predava, pojavlja se v medijih predvsem na teme družinskih odnosov, očetovstva, zakonskih odnosov ipd. Dlje časa je kot avtor člankov sodeloval z revijo Otrok in družina in z revijo Naša družina. S predstavitvami je aktivno sodeloval na mednarodnih konferencah (Zagreb 2016, Maribor 2016, 2017). Kot soavtor je sodeloval pri izdaji knjige Psychology of shame (2014). Pod okriljem Dr. Tatjane Rožič je zaključil specializiran izobraževalni program za supervizorja. Na projektu ‘Ključ do socialne vključenosti’ je izvajal psihosocialno svetovanje. V okviru projekta ‘Podpora družinam v tveganih in/ali visoko konfliktnih situacijah, ki je bil financiran s strani MDDSZ, je vodil delavnice za starše.

Trenutno je zaposlen kot svetovalec na področju obvladovanja čustev, gradnje pozitivne samopodobe in reševanja problemov znotraj projekta ‘Gradimo mostove’ v Družinskem in mladinskem centru Cerklje, ki je financiran s strani MDDSZ.

Sodeluje tudi z Unicef-om, v okviru projekta P-odporni mladi, predava na SFU Ljubljana, je strokovni član v svetu Zavoda Pelikan-Karitas.

Poleg terapevtskega in supervizijskega dela se kot učitelj dnevno srečuje z mladimi in s starši. Za seboj ima tudi izkušnjo vodenja osnovne šole. Ima posluh za posameznike, pare ter družine v stiski.

 

SPLOŠNI POGOJI

Plačilo: Plačilo seminarja se poravna ob prijavi.

Odpoved: V primeru odpovedi prijave do 7 dni pred začetkom izobraževanja, vam bomo zaračunali manipulativne stroške v višini 30% kotizacije glede na prijavljeno udeležbo, v primeru kasnejše odpovedi pa vam bomo zaračunali celotno kotizacijo glede na prijavljeno udeležbo. Seminarja se lahko udeleži drug udeleženec, vendar je potrebno zamenjavo napovedati. Obvestilo o odpovedi je potrebno posredovati na naslov  soj@sfu-ljubljana.si

ZAUPNOST PODATKOV

Podatkov iz prijave ne bomo posredovali tretjim osebam brez predhodne pridobitve pisnega soglasja posameznika. Podatke bomo uporabljali le v namen obveščanja o naših aktivnostih. Na vašo zahtevo bomo podatke spremenili ali zabrisali.

FOTOGRAFIRANJE DOGODKA

Obveščamo vas, da bo dogodek fotografiran. Nastali posnetki bodo objavljeni na spletni strani in družbenih omrežjih Psihološke svetovalnice in SFU Ljubljana za nadaljnje promocijske namene organizatorja.