Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 01. 03. 2017

Delavnica ''Retorika in javno nastopanje''

mikrofon
Mar 14
14. 3. 2017 at 17:00
Rovšnikova 2, 1000 Ljubljana

ZAKAJ?

Vam je v šoli kdaj težko poslušati? Dolgočasno? Vsem se zgodi, da odtavamo ali možgane izklopimo. Ali se Vam med nastopom zgodi, da zamrznete in ne morate spregovoriti niti besede? Verjamem, da to lahko zaustavimo in celo spremenimo. Seveda ne bo lahko in nekje moramo začeti. Menim, da ni bolj primerne fakultete za začetek kot drzna, uglašena fakulteta Sigmunda Freuda.

 

KAKO?

Pri izboljšanju javnega nastopanja je nekaj problemov. Mora biti javno, vodeno in moraš nastopati. Na žalost ni enako, če stojiš doma pred ogledalom z opornimi točkami v roki in recitiraš besedilo. Potrebuješ publiko in publike ni boljše kot skupina sošolcev ali kolegov, s katerimi tako rekoč skupaj skočimo v isto vodo. Potrebujemo še nekoga, ki nam bo pomagal plavati in končno lahko skupaj zaplavamo. Torej varna, majhna skupina, ki nam predstavlja publiko. Voditelj, ki nas skozi proces vodi, ter volja do znanja po zelo pomembni veščini današnjega časa.

 

KAJ?

Študent SFU Ljubljana, Rok Mioč, sem v ta namen pripravil delavnice javnega nastopanja in retorike. Namenjene so vsem, ki želijo izboljšati svoje sposobnosti javnega nastopanja ali retorike. To je lahko profesor, ki predava veliki ali mali skupini učencev. Lahko je psihoterapevt, ki mora z malo besedami povedati veliko ali kdorkoli, ki mora na intervju za službo.

 

Razdeljene so v 3 tematske sklope, vsak po 3 ure:

 

  • torek 14.3. od 17.00-20.00: Uvod (Zakaj?), Kako se pripraviti in ŽIVČNOST
  • torek 21.3. od 17.00-20.00: Kako govoriti? Kako nastopati? Improvizacija
  • torek 28.3. od 17.00-20.00: Zaključki in ZADNJI NASTOP

 

Lokacija: Rovšnikova ulica 2, 1000 Ljubljana, Velika Soba

Cena: Je odvisna od števila udeležencev. Če se napolnijo vsa mesta je cena 10 EUR na osebo.

Prijave se zbirajo na E-mailu: Rok.mioch@gmail.com

Delavnice potekajo v skupini do 15 ljudi, zato je število mest omejeno! Prijave so možne do 13.3.2017.

 

Lepo vabljeni.