Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 14. 02. 2020

Brezplačno predavanje: Neurofeedback in biofeedback

Nevronska mreža
Feb 26
26. 2. 2020 from 17:30 to 18:30
SFU Ljubljana, Trubarjeva cesta 65

V sklopu cikla predavanj Psihologija za vsakogar vas vabimo na predavanje dr. Nike Pušenjak Dornik, ki na SFU Lubljana predava predmet Nevroznanost in kognitivne znanosti, tokrat pa bo predstavila metodi biofeedbacka in neurofeedbacka.

Na predstavitvenem večeru boste imeli možnost spoznati metodi biofeedback in neurofeedback in kako ju lahko uporabimo za raziskovanje delovanja možganov ter v terapevtske namene, za učenje regulacije avtonomnega živčevja, učinkovitega sproščanja telesa ter treniranja možganov, koncentracije, zmanjševanje aksioznosti in še veliko več. 

Ti dve metodi spadata v uporabno psihofizologijo in aplikativno nevroznanost s katero se seznanijo študentje SFU v prvem letniku študija. Metoda izhaja iz raziskovalnih programov NASE-e, uporabljajo pa jo tudi vrhunski športniki ter vojska za t.i peak performance trening osebja.

 

Predavanje je brezplačno, potekalo pa bo v predavalnici 7 na SFU Ljubljana (Trubarjeva cesta 65).

 

»Psihologija za vsakogar« je naslov mesečnih tematskih večerov s psihologi. Psihologija na zelo različne načine posega na mnoga področja našega življenja, včasih bolj včasih pa manj zavedno. Zato bo z nami vsakič strokovnjak, ki nam bo na poljudno-strokoven način približal vedo, ki se tiče prav vsakogar izmed nas!

Prisrčno vabljeni v našo družbo!