Close Menu
Category:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 06. 12. 2022

Psihologija za vsakogar-Pomen mentorstva in prenosa znanja v podjetjih

Psihologija za vsakogar
Dec 15
15. 12. 2022 at 16:00
SFU Ljubljana, Trubarjeva 65

V sklopu brezplačnih dogodkov Psihologije za vsakogar organiziramo že drugo tematsko popoldne – tokratna gostja bo dr. Tina Ruseva, ki bo govorila o pomenu mentorstva in prenosa znanja v podjetjih. Vabljeni v četrtek, 15. decembra 2022, med 16. in 17.30 uro, na SFU Ljubljana. Dogodek bo potekal v angleščini.

 

Opis predavateljice

Dr. Tina Ruseva je ustanoviteljica in izvršna direktorica platforme Mentessa - platforme za prihodnost dela, ki vsem zaposlenim pomaga maksimalno izkoristiti svoj potencial na delovnem mestu, in festivala Big Growing New Work Festival, največje konference o prihodnosti dela v regiji DACH. Je socialna podjetnica, ki se že od leta 2009 aktivno zavzema za raznolikost, krepitev moči in vključevanje, mama dveh deklic ter avtorica številnih člankov in knjige "Big Heart Ventures".

Kot ustanoviteljica, voditeljica festivalov, trenerka, javna govornica in avtorica je navdihovala ženske in mlade podjetnice v Nemčiji za obvladovanje tehnologije kot sredstva za družbeni napredek in inovacije. Je aktivna mentorica ženskam na področju STEM na TU München, Technovation Girls, Techstars, Project Together ter pogosto organizira lokalne okrogle mize in dogodke za ustanovitelje. Kot tehnološko podkovana ustanoviteljica je redna članica žirije in govornica na akademskih podjetniških dogodkih, kot so npr. tekmovanje Jacobs Startup Competition. S svojimi različnimi pobudami je bila večkrat nagrajena in predstavljena v revijah (Die Zeit, Financial Times, Deutsche Welle). Leta 2020 je bila Tina Ruseva nominirana za nagrado Impact of Diversity Award, ki jo podeljuje Women Career Index FkI in zvezno ministrstvo za družino, starejše, ženske in mlade. Leta 2019 je objavila svojo prvo knjigo "Big Heart Ventures Purpose driven Entrepreneurship for the Next Age of Technology" (Podjetništvo z namenom za naslednjo tehnološko dobo), katere poslanstvo je navdihniti mlade ustanovitelje za integriteto in socialno podjetništvo kot sredstvo za pomoč pri reševanju globalnih izzivov, kot so podnebne spremembe ali vse večja neenakost in digitalni razkorak.

 

Opis predavanja

Mentessa pomaga organizacijam preoblikovati delovno silo v skupnost in omogoči ljudem, da najdejo, se srečajo in se učijo drug od drugega na podlagi znanj in spretnosti neodvisno od njihovega oddelka, izkušenj, generacije ali česar koli drugega. Misija Mentesse je odstraniti meje pri izmenjavi znanja in razvoju za vsakogar na delovnem mestu za prihodnost dela, ki je visoko-tehnološka in visoko-človeška.

 

"Psihologija za vsakogar" je naslov mesečnih tematskih dogodkov z gosti psihologi. Psihologija na zelo različne načine posega na mnoga področja našega življenja, včasih bolj včasih pa manj zavedno. Zato bo z nami vsakič strokovnjak, ki nam bo na poljudno-strokoven način približal vedo, ki se tiče prav vsakogar izmed nas!

PRIJAVE na dogodek zbiramo na povezavi.


Prisrčno vabljeni v našo družbo!