sl

Kdaj psihoterapija?

Življenje samo po sebi prinaša stiske, ki nas lahko hudo obremenijo ali pa celo zlomijo, ne glede na to, kako močni smo in koliko volje premoremo. V takih trenutkih je važno, da znamo poiskati pomoč in vodstvo, s pomočjo katerega bomo našli svojo pot nazaj v polnost življenja. Iti po MOČ – pomeni iti tja, kjer mi bodo pomagali, da ponovno najdem svojo lastno moč.

Če čutimo, da nas premaguje stres, strahovi, vedno bolj depresivna razpoloženja, osamljenost, tesnoba, da imamo težave v medsebojnih odnosih, da se nas lotevajo obolenja, ki nimajo organske podlage, da imamo krhko samozavest in samospoštovanje  ali pa da smo doživeli nekaj hudega, kar je na nas pustilo posledice je pravi čas, da poiščemo psihoterapijo.

Po drugi strani pa ni potrebno čakati, da se znajdemo v tako hudi stiski – psihoterapija je lahko v pomoč pri procesu samospoznavanja in samorazvoja ter pri izboljševanju kvalitete življenja. Različne metode, ki so jih razvili različni psihoterapevtski pristopi so lahko dobrodošla pomoč pri prepoznavanju tega kdo smo in kaj lahko postanemo.