sl
Kategorija:
Ambulanta
Objavljeno: 11. 11. 2020

Zato smo tukaj, da smo skupaj več

Ambulanta SFU Ljubljana

Psihoterapija je proces, ki s pomočjo besed in odnosa s terapevtom, omogoča ozaveščanje, osebnostno rast in zdravljenje težav, povezanih z duševnostjo. V psihoterapevtskem procesu spoznavamo sebe, svoja čustva, svoja vedenja, doživljanja in tako postopno ustvarjamo drugačen odnos do sebe in drugih. Psihoterapija je za mene ena od najčudovitejših iznajdb zadnjega stoletja, saj postavlja v ospredje individualnost človeka, njegov subjektivni vidik, ki ga vodi v življenju. S to pozornostjo do drobnih, a pomembnih gradnikov nas samih, se v jedru gradi družba kot celota.

Situacija v času covid epidemije je zelo zapletena, še posebno za vse tiste, ki živijo v težkih življenjskih okoliščinah, ki so čustveno bolj ranljivi, ki se borijo s stresom, s telesnimi boleznimi ali težavami na področju duševnega zdravja. Ambulanta SFU Ljubljana zato tudi v času omejitev deluje – psihoterapevtske in druge oblike obravnav potekajo naprej, v živo, po spletu in telefonu. Ambulanta sprejema nove kliente: odrasle, otroke in mladostnike, ki bi potrebovali razbremenilne pogovore, podporno psihološko pomoč ali psihoterapevtsko obravnavo.

Realna situacija nas spodbuja, da se Ambulanta SFU Ljubljana ves čas razvija in nadgrajuje ponudbo ter kakovost svojih storitev. V zadnjih mesecih smo realizirali nekatere projekte, kamor smo vložili energijo z željo, da bodo informacije o storitvah Ambulante dosegle čim več tistih, ki potrebujejo pomoč v stiski. Ponosni smo na novi predstavitveni video, s katerim smo želeli predstaviti delovanje Ambulante SFU Ljubljana. Prav tako smo prenovili zloženko Ambulante SFU Ljubljana z vsemi ključnimi informacijami kot tudi spletno stran Ambulante, za katero upamo, da je sedaj še bolj prijazna in informativna. Ambulanta SFU Ljubljana ima od spomladi 2020 nove prostore za delovanje izpostave v Mariboru, prav tako smo v aktivnem iskanju novih stalnih prostorov za izpostavo v Kopru. Znotraj Ambulante SFU Ljubljana delujeta dve enoti, Psihoterapevtska Ambulanta in Ambulanta za otroke in mladostnike, poleg tega pa tudi novi pilotski projekt, Psihološka svetovalnica. Otvoritev zadnje se obeta v mesecu novembru 2020.

Vsem, ki ste del Ambulante SFU Ljubljana v tem zahtevnem času in ki ste del aktivnosti s katerimi želimo podpreti posameznike in družbo v stiski, bi se radi zahvalili za vaš doprinos, vašo vloženo energijo in zaupanje. Skupaj gremo naprej. Zato smo tukaj, da smo skupaj več.

 

Avtorica: Marta Jenko, vodja Ambulante SFU Ljubljana

 

Foto: Miha Možina (last SFU Ljubljana)