sl
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 06. 04. 2020

Brezplačno telefonsko psihosocialno svetovanje

stoli

V času samoizolacije, ko se vsi soočamo z vsakovrstnimi izzivi in stiskami, strokovnjaki iz Slovenske krovne zveze za psihoterapijo in specializanti psihoterapije pod supervizijo na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani nudijo brezplačno psihosocialno pomoč preko telefona. Projekt poteka pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana.

Psihosocialna pomoč je namenjena vsem v duševnih stiskah, najsi gre za strah pred okužbo in boleznijo, občutke tesnobe in depresije, poslabšanja medsebojnih odnosov v družini, nasilja, kakor tudi vseh drugih vzrokov slabega psihičnega počutja.

Pokličete lahko vsak dan, od ponedeljka do petka, med 10. in 12. uro na telefonsko številko 01 306 41 14.

Koordinatorka projekta mag. Urška Battelino, psihoanalitična psihoterapevtka, pravi, da je v  prvem tednu ukrepov, ko smo ostali doma in se je življenje korenito spremenilo, pri  terapijah opazila porast strahov s popolnoma drugačno osnovo kot prej.

"Povečal se je t. i. eksistencialni strah, strah obstoja, kar se zrcali v različnih simptomih - tesnoba, depresija, panični napadi, obsesivno-kompulzivni simptomi, ki so se ojačali. Če svoje stiske in strahove lahko ubesedimo, se slišimo in nas nekdo posluša, potem preprečimo ali vsaj zmanjšamo fantazije o katastrofičnosti in s tem tudi strahove in simptome."

 (iz prispevka: Strokovnjaki psihoterapevti brezplačno priskočili na pomoč vsem ljudem v stiski, Metropolitan, 2. 4. 2020)

 

*** Pomoč v nočnih urah - vsak dan med 19. - 7. uro zjutraj, lahko kličete na Klic v duševni stiski - Psihiatrična Klinika Ljubljana, telefon: 01 520 99 00 ***