sl
Kategorija:
Ambulanta
Objavljeno: 15. 03. 2024

SKUPINA ZA STARŠE OTROK S ČUSTVENO VEDENJSKIMI TEŽAVAMI - pričetek september 2024

Podporna skupina

Tudi starši otrok s čustveno vedenjskimi težavami se pogosto znajdemo v čustvenem viharju, kar od nas zahteva veliko energije in se v njem ne znajdemo najbolje. Z ustreznim pristopom do otroka lahko rušilno moč viharja zmanjšamo. Že s tem, da berete to povabilo, ste stopili na to pot in dokazali, da vam je mar za vašega otroka. Na srečanjih boste poleg pogovora, reševanja stisk in praktičnih primerov pridobili tudi veščine, s katerimi se boste lažje znašli v viharnih trenutkih z vašim otrokom. Skozi srečanja boste starši vključeni v proces soočenja s težavami, pričakovanji do otroka, z zaznavanjem čustev in čustvenih reakcij in urjenja v novih, ustreznejših odzivih na otroka s čustveno vedenjskimi težavami.

Tudi na srečanjih bomo odvihrali skozi čustveni vihar, ki očiščuje proti harmoniji, ki zbližuje.

Skupino bo sestavljalo 6 – 10 članov staršev otrok s čustveno vedenjskimi težavami, ki se bo v isti sestavi srečevala vseh 10 srečanj.

Namen in cilj: 

Namen skupine je v podpornem in varnem okolju, prepoznavati čustva, stres, občutja nemoči in krivde. V stanju čuječnosti prepoznavati ustrezne odzive na čustvene potrebe otroka, pridobivati nove spretnosti in se s tem opolnomočeni podati na novo pot starševstva. Cilj skupine je v sprejemajočem okolju podeliti lastne izkušnje, vedenjske težave otroka, zagate in dileme, se medsebojno podpirati in pridobiti veščine za ustreznejše odzivanje na otrokove čustvene potrebe in vedenje.

Uporabili bomo naslednje tehnike:

  • terapevtske karte,
  • igre vlog,
  • čuječnost,
  • socialne igre in
  • tehnika opolnomočenja.

Pridružite se nam na potovanju iz viharja v harmonijo!

KDO: Skupino bosta vodili specializantki psihoterapije pod supervizijo; Alenka Frangež in Anita Perko.

KAKO: Skupina se bo srečevala v sklopu desetih zaporednih srečanj, v trajanju 90 minut. 

ZA KOGA: Za starše otrok s čustveno vedenjskimi težavami, ki se bo v isti sestavi srečevala vseh deset srečanj.

KDAJ: Vsak ponedeljek od 17h do 18.30h, od 30.septembra 2024 do 2. decembra 2024. 

KJE:  SFU Ljubljana, Trubarjeva 65, Ljubljana.

CENA: 200,00 eur. Prijava je popolna s plačilom. Ponujamo vam možnost plačila na dva obroka.

PODATKI ZA PLAČILO: SFU Ljubljana, Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 3400 0101 5852 361, Koda namena: Terapevtska skupina in vaš priimek. 

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE: Za dodatne informacij in prijavo pišite na: ambulanta@sfu-ljubljana.si do 20. septembra 2024 oz. do zapolnitve prostih mest.