Zapri meni
Kategorija:
Ambulanta
Objavljeno: 11. 03. 2024

Odprte prijave v terapevtske skupine

Podporna skupina

V mesecu marcu in aprilu pričnemo z različnimi terapevtskimi skupinami, ki vam bodo pomagale pri premagovanju različnih težav s katerimi se danes soočamo. Verjamemo, da skupinsko delo lahko prispeva k boljšemu razumevanju in premagovanju izzivov, ki jih prinaša življenje.

Terapevtske skupine: (s klikom na ime terapevtske skupine boste prejeli več informacij o začetku, trajanju, ceni, ipd) 

Cilji terapevtske skupine: 

 • Podpora in razumevanje: Skupina zagotavlja varno okolje, kjer posamezniki lahko delijo svoje izkušnje, izzive in občutke ter prejmejo podporo in razumevanje od drugih članov. 

 • Učenje novih veščin: Skupinsko delo omogoča pridobivanje novih orodij, tehnik in strategij za obvladovanje težav. Člani se lahko medsebojno učijo in delijo svoje uspešne pristope.

 • Razvoj medosebnih veščin: Sodelovanje v skupini spodbuja izboljšanje komunikacijskih in medosebnih spretnosti. Člani se učijo, kako bolje razumeti druge in se odzivati na različne osebnostne dinamike. 

 • Osebna rast in samospoznavanje: Skupinsko delo omogoča posameznikom, da se bolje spoznajo, razumejo svoje vzorce vedenja in raziskujejo svojo osebno rast in razvoj.

 • Soočanje s strahovi in izzivi: Skupina omogoča varno okolje, kjer posamezniki lahko postopoma in sistematično obravnavajo svoje strahove, izzive in omejitve pod strokovnim vodstvom terapevta.

Prednosti priključitve terapevtski skupini: 

 • Povezanost: Člani skupine se povežejo z drugimi, ki doživljajo podobne težave, kar lahko zmanjša občutek osamljenosti in izoliranosti.

 • Podpora skupnosti: Skupina ponuja strukturo in red, ki posamezniku omogoča redno srečevanje s podobno mislečimi ljudmi, kar spodbuja občutek skupnosti.

 • Raznolikost perspektiv: Skupina združuje ljudi z različnimi izkušnjami, kar omogoča bogato izmenjavo perspektiv, idej in rešitev.

 • Strokovno vodenje: Terapevt ali vodja skupine zagotavlja strokovno usmerjanje, ki podpira proces skupinske terapije in zagotavlja varno okolje.

 • Zmanjšanje stigmatizacije: Skupinsko delo lahko pomaga zmanjšati stigmo okoli duševnega zdravja, saj člani spoznavajo, da niso sami in da se s težavami lahko ukvarjajo na podprt način.

 • Učenje iz izkušenj drugih: Skupinsko okolje omogoča posameznikom, da se učijo iz izkušenj drugih, kar lahko privede do novega razumevanja lastnih težav in načinov njihovega reševanja.

KJE:  SFU Ljubljana, Trubarjeva 65.

CENA: 20€ na srečanje. Prijava je popolna s plačilom. Ponujamo vam možnost plačila na dva obroka.

PODATKI ZA PLAČILO: SFU Ljubljana, Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 3400 0101 5852 361, Koda namena: Terapevtska skupina in vaš priimek. 

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE: Za dodatne informacij in prijavo pišite na: ambulanta@sfu-ljubljana.si