Zapri meni
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 15. 05. 2019

Projekcija dokumentarnega filma »THE WORK«

plakat
Maj 16
16. 5. 2019 at 20:00
Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana

Vabimo vas za ogled dokumentarnega filma z naslovom »The Work«.

 

Kdaj: 16. maj 2019, ob 20:00 uri

Kje: prostori SFU Ljubljana (predavalnica 7), Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana

Vstopnina: prostovoljni prispevki

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da vašo udeležbo potrdite preko obrazca: https://forms.gle/2kQctm69vzW2sJWh6

 

Namen ogleda filma in okrogle mize je prikazati nov in zelo neposreden, vendar izredno učinkovit način terapevtskega oziroma rehabilitacijskega dela z zaporniki, bivšimi zaporniki in povsem preprostimi ljudmi zunaj zapora (civilisti). Ta neposreden način skupinske terapije je izredno učinkovit za vse prisotne.

Pomaga nam razumeti vzroke, zakaj večina ljudi v sebi nosi destruktivna nagnjenja, čustvene bolečine in rane, ki nas spremljajo v vsakodnevnem življenju. Pokaže nam načine, kako jih lahko na varen in neposreden način sprostimo iz svoje osebnosti.

Udeleženci nas v štiri dnevni skupinski terapiji na direkten način učijo kako biti avtentičen, resničen in jasen; kako sprostiti potlačena in skrita čustva in občutke, kako deluje človeška podpora in pomoč, kaj so določeni vzroki naših izzivov v življenju, odnosih in kako jih lahko spremenimo.

Udeleženci skupinske terapije odkrijejo svojega ranjenega moškega in posledice odnosa med očetom in sinom, kar je tudi poglavitni vzrok za rane, ki peljejo moškega v notranjo in zunanjo destruktivnost. Kar pa ne pomeni, da film ni primeren za žensko publiko.

Družba, ki že dolgo časa zanika in ne sprejema resničnega avtentičnega izražanja, jokanja in resnične moške prisotnosti in delovanja je družba brez srca in pomena.

Odziv in sporočilo vsakega, ki si je film pogledal do sedaj je bilo: »Ta film bi si moral ogledati vsak moški, vsak oče, vsak mladostnik in tudi vsaka ženska, mama in mladostnica.

Film prikazuje neposredno čustveno pomoč, različne tehnike zdravljenja in pomen prepoznavanja in preseganja travm človeka.

Čeprav se film dogaja v zaporu je to dejansko film o vsakem izmed nas.

 

Vsebina filma

V Folsom zaporu v Kaliforniji, spremljamo tri moške civiliste, ki se udeležijo štiri dnevne skupinske terapije z obsojenci četrte stopnje. Preko teh štiri dni, vsak udeleženec terapije doživi globok spust v bolečine svoje preteklosti. Surov in odprt proces, ki ga zaporniki doživljajo in izkusijo, preseže pričakovanja obiskovalcev. Prisili jih, da vidijo sebe in zapornike na povsem nove in nepričakovane načine in s tem presežejo svojo cono udobja.

Uradna spletna stran filma: https://theworkmovie.com/watch-at-home

 

Ocene filma so med drugim:

“Najmočnejša skupinska terapija kadarkoli ujeta na kamero” – Indiewire

“Zlomilo bo tudi najtrdnejša srca” – Total film

 “Intimno, emocionalno intenzivno” –Screen daily

“Empatična povezava v filmu je tako direktna in močna, da bo tudi gledalce sililo v jok” – Variety

 

Osebna izkušnja ogleda filma:

''Ogled filma je bila neverjetno močna izkušnja nabita s čustvenim nabojem. Prikaz moških kaznjencev in tistih, ki so se udeležili terapije izven zapora, njihovo osebnostno in čustveno odpiranje in soočanje s svojimi največjimi bolečinami, ranami in izzivi na gledalca deluje izredno katarzično in transformativno.

Film priporočam dejansko vsem ljudem ne glede na starost, spol, status saj govori o vseh ljudeh na svetu. Za ljudi, ki se kakorkoli ukvarjajo s raziskovanjem človeka, osebne rasti, duhovnosti, psihologije, terapevtstva, rehabilitacije, zdravljenja, moških skupin, moškosti, odnosa oče/sin in sorodnih tematik, pa film poda neverjetno darilo v obliki spoznanj, uvidov, čustvenih sproščanj, družinskih, partnerskih in ostalih odnosov in sorodnih tematik.''

Igor in Jani

 

Lepo vabljeni.