en
Select language
Category:
Ambulanta
Published: 31. 01. 2019

Skupina za osamljene

gugalnica

SFU Ljubljana odpira skupino za osamljene.

 

OSAMLJENOST

Osamljenost lahko doleti vsakogar, ne glede na kulturo, raso, družbeni razred ali starost. Gre za notranji občutek praznine in zapuščenosti. Zdi se nam, da smo izolirani od zunanjega sveta ali odrezani od ljudi, s katerimi bi želeli imeti stike. Obstajajo različne stopnje in oblike osamljenosti. V najhujši obliki jo doživljamo kot globoko bolečino.

 

NAMEN SKUPINE

Namen skupine je omogočite varen, zaupen in stabilen prostor ter omogočiti. Da bodo lahko posamezniki v skupini dobili podporo pri raziskovanju svojih potreb, iskali možnosti za zadovoljitev teh potreb ter iskali vire moči za spoprijemanje z vsakdanjimi življenjskimi nalogami. Podpora, ki jo posamezniki lahko dobijo v skupini s sebi enakimi, ima moč, da ustvarja okolje, ki omogoča lažje soočanje z življenjskimi preizkušnjami.

 

KOMU JE SKUPINA NAMENJENA

  • Vsem, ki ste osamljeni.
  • Vsem, ki čutite odtujenost in praznino v življenju.
  • Vsem, ki se sprašujete o smiselnosti vsakdanjega življenja.
  • Vsem, ki iščete odgovore na vprašanja ali pripadam.
  • Vsem, ki si želite pristnega stika.

 

KAKO SE LAHKO VKLJUČITE V SKUPINO

V skupino se lahko vključite po predhodnem uvodnem intervjuju, kjer boste spoznali vodjo skupine ter podpisali dogovor o sodelovanju.

 

KDAJ BO SKUPINA POTEKALA

Skupina bo potekala enkrat tedensko po vnaprej dogovorjenem terminu v prostorih ambulante SFU, Rovšnikova 2 v Ljubljani.

S srečanji bomo pričeli v juniju 2019. Za uvodno srečanje pokličite ga. Brigito Korpar na telefonsko številko 051 382 484 ali ji pošljite e-pošto na naslov: brigita.korpar@sfu-ljubljana.si.

 

KDO BO VODIL SKUPINO

Skupino bodo vodili specializanti in terapevti Ambulante SFU Ljubljana.

 

 

Fotografija: Free-photos, Pixabay