Close Menu
Category:
SFU Ljubljana
Published: 17. 03. 2022

Brezplačno usposabljanje za svetovanje po telefonu

Usposabljanja za svetovanje po telefonu
Apr 13
13. 4. 2022 at 17:00
SFU Ljubljana

Psihološka svetovalnica v sodelovanju s SFU Ljubljana ponuja študentom psihologije in psihoterapije priložnost prostovoljnega dela na področju svetovanja po telefonu.

Z namenom, da bi že med študijem pridobivali izkušnje in razvijali čut za sočloveka vas vabimo k sodelovanju študente omenjenih dveh smeri, ki vas tovrstno delo zanima in bi z veseljem prisostvovali k dobrobiti slovenske družbe.

Ljudje se pogosto znajdemo v situaciji, ki od nas zahteva spremembo. Spremembe so del življenja, ki nas v določenem obdobju presegajo, obenem pa omogočajo razvoj in rast. Pogosto pa ravno taka obdobja in situacije v nas povzročijo stisko in doživljanje velike skrbi, nemoči in na splošno pretiranega stresa. Stiska se lahko še poveča, če pravočasno ne poiščemo ustrezne podpore. Pogosto pomaga, da se o njej pogovorimo s svojci, partnerjem ali prijatelji, včasih pa se je dobro obrniti na strokovno pomoč. Ta korak zahteva veliko poguma in iskrenosti, a le aktiven pristop k stiski pripomore k razbremenitvi le-te.

Telefon v čustveni stiski »Prisluhnem ti« bo namenjen vsem: otrokom, mladostnikom, študentom, odraslim posameznikom in starejšim. Vsi sodelujoči boste za tovrstno prostovoljno delo ustrezno usposobljeni. Vključeni boste v reden proces supervizije s strani psihologov in psihoterapevtov, kar vam bo omogočilo strokovni in osebnostni razvoj ter razbremenitev določenih vsebin.

Pogoj za sodelovanje:

  • Ste 3. letnik ali absolvent dodiplomskega programa (Bio)Psihologije ali Psihoterapevtske znanosti
  • Ste 1. ali 2. letnik ali absolvent podiplomskega programa Psihologije ali Psihoterapevtske znanosti
  • Ste 2. letnik ali absolvent programa Zakonski in družinski študiji
  • Motivacijsko pismo (300 besed) in prijava
  • Uvodni pogovor (online)
  • Obvezna udeležba na usposabljanju (13.4., 20.4., 4.5., 11.5., 18.5., 25.5., 1.6., 8.6.2022, od 17:00 do 20.15)
  • Na podlagi pogovora po zaključenem usposabljanju sklenjen dogovor za prostovoljno delo (1 leto; junij 2022 – junij 2023).

Opomba: Za študente Psihoterapevtske znanosti se delo na telefonu lahko šteje kot del psihosocialne prakse v SFU ambulanti.

Kandidate bomo izbrali glede na število prijav, motivacijsko pismo in uvodni pogovor.

Število mest je omejeno.

Več informacij in prijava: https://psiholoskasvetovalnica.si/brezplacno-usposabljanje-za-svetovanje-po-telefonu-prisluhnem-ti/