Close Menu
Category:
SFU Ljubljana
Published: 10. 03. 2022

Z EMPATIJO DO TELESNEGA IN DUŠEVNEGA ZDRAVJA - seminar za zdravstvene delavce

seminar
Apr 7
7. 4. 2022 at 9:00
SFU Ljubljana, Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana

Vabljeni na seminar Z empatijo do telesnega in duševnega zdravja, namenjen zdravstvenim delavcem za ohranjanje čustvenega ravnovesja in zadovoljstva pri delu, ki ga organizirata Psihološka svetovalnica in SFU Ljubljana.

 

Vsak vidik zdravstvenega dela nosi svojstveno težo, saj se zdravstveni delavec srečuje z eno izmed največjih ranljivosti človeka – bolnim telesom. Bolnik pa ne prihaja zgolj z bolnim in ranjenim telesom, pač pa z vsem svojim strahom, negotovostjo in nemočjo. To v zdravstvenem delavcu hitro vzbudi občutek teže, pritiska, pričakovanja, ki nehote vpliva na njegovo počutje. Zato je pomembno, da zdravstveni delavec zna in zmore skrbeti tako za svoj notranji svet kot za dober in empatičen stik s pacientom.

Na seminarju bomo tako s teoretičnimi poznavanji kot praktičnimi izkustvi krepili spretnosti prepoznavanja občutkov, postavljanja mej ter spretnosti empatičnega odnosa do pacienta.

 

PREDAVATELJICE

Seminar bodo vodile doc. dr Tina Bergant, dr. med, je specialistka pediatrije ter fizikalne in rehabilitacijske medicine, dr. Andreja Poljanec, univ. dipl. psihologinja, zakonska in družinska terapevtka, predavateljica in vodja študijskega programa Psihologije na Univerzi Sigmunda Freuda Dunaj – podružnica Ljubljana in asist. Polona Greif, univ. dipl. socialna pedagoginja, zakonska in družinska terapevtka.

 

KDAJ in KJE

7. do 9. aprila 2022, v prostorih SFU Ljubljana, Trubarjeva cesta 65, 1000 Ljubljana (v primeru ustreznih epidemioloških razmer, v nasprotnem primeru bo izvedba online).

 

KOTIZACIJA in PRIJAVA

Kotizacija v času zgodnjih prijav (do  17. 3. 2022) znaša 200 eur, po tem datumu pa 250 eur.

Kotizacija v času zgodnjih prijav za študente (do 17.3.2022) znaša 130 eur, po tem datumu pa 180 eur.

V primeru 5-ih prijav iz iste institucije, eno kotizacijo podarimo (5+1 gratis).

 

Več informacij o programu, prijavah, plačilu najdete na spletni strani Psihološke svetovalnice.

 

Toplo vabljeni!