enrolment
Vpis in informativni dnevi 2018/19
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 28. 05. 2019

Vrata novih prostorov SFU Ljubljana so uradno odprta

dekani sfu

V petek, 24. maja 2019, je SFU Ljubljana za širšo javnost uradno odprla vrata v nove prostore svoje stavbe na Trubarjevi cesti 65 v Ljubljani.

Pred svečanim delom otvoritve je potekala novinarska konferenca, na kateri sta mag. Miran Možina, direktor SFU Ljubljana in prof. dr. Alfred Pritz, rektor SFU Dunaj, med drugim predstavila tudi knjigo ''Osnove klasične psihoanalize'', ki je pravkar izšla pri založbi SFU Press. Slovenski prevod študijskega učbenika, v katerem so prepletata izkustvena raven vsakdanjega življenja s psihoanalitično teorijo, predstavlja pomembno pridobitev strokovne psihoterapevtske literature tako za študentke, kot tiste, ki bi se želeli spoznati z osnovnimi znanji psihoanalize.

Uradne otvoritve, ki se je odvijala na ploščadi pred stavbo, se je poleg vodstva SFU Dunaj, udeležilo več znanih predstavnikov psihoterapevtske stroke v Sloveniji in sorodnih strok, podpornikov psihoterapije, ter študentov.

V uvodnem pozdravu sta obiskovalce nagovorila mag. Miran Možina, direktor SFU Ljubljana in dr. prof. Alfred Pritz, rektor SFU Dunaj. V čutnih govorih nihče od govorcev ni skrival navdušenja in ponosa, da je zgodba SFU Ljubljana  s skupnimi močni in trdim delom presegla mnoge ovire, ki so se pred nekaj leti zdele nepremostljive.  

Prostorski premik, ki hkrati predstavlja obogatitev intelektualnega in kulturnega življenja v središču Ljubljane, sta pozdravila Dejan Crnek, podžupan Mestne občine Ljubljana, ter mag. Miran Gajšek, Vodja oddelka za urejanje prostora MOL. Kulturni svetnik Avstrijske ambasade, Andreas Pawlitschek pa je besede namenil uspešnemu sodelovanju med Avstrijo in Slovenijo na področju izobraževanja in doprinosu privatnih univerz v akademski sferi.

Naklonjenost pomembnemu razvojnemu koraku psihoterapije v slovenskem prostoru, pa sta izkazala tudi predsednik Krovne zveze psihoterapije Slovenije, Tomaž Flajs in predstavnik študentov, Pascal Brlečič.

V okviru otvoritve sta priznanji za zasluge in razvoj SFU Ljubljana prejela mag. Janko Bohak in Katarina Možina, bogat kulturni program pa je zaključila vsestranska umetnica Ejti Štih s predstavitvijo razstave Migracije - Beg v življenje, ki bo obiskovalce SFU Ljubljana nagovarjala skozi vedno aktualne in družbeno angažirane slikarske umetnine.

 

»SFU Ljubljana bo v boljših in bolj prepoznavnih prostorih v središču Ljubljane še povečala svoj prispevek k razvoju psihoterapije kot samostojnega poklica in avtonomne znanstvene discipline, se lažje vključevala v življenje širšega kroga ljudi ter še bolj spodbujala povezovanje in združevanje strokovnjakov s področja psihoterapije, psihologije, medicine, socialnega dela in sorodnih strok, ki igrajo ključno vlogo v uresničevanju Resolucije o nacionalnem programu duševnega zdravja 2018−2028, ki je bila marca 2018 sprejeta v slovenskem parlamentu,« je poudaril direktor SFU Ljubljana mag. Miran Možina.