Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 05. 02. 2021

V 2021/22 prvič vpis v magistrski študij Psihologije na SFU Ljubljana!

psihologija vpis sfu

V letu 2021/22 bomo na SFU Ljubljana vpisovali prvo generacijo v magistrski študij Psihologije!

Preberite si več o magistrskem študiju Psihologije na SFU Ljubljana na povezavi.

 

Z veseljem najavljamo, da z naslednjim študijskim letom (2021/22) ponujamo študij psihologije tudi na drugi bolonjski, torej magistrski stopnji. Študent lahko izbira med dvema smerema: klinično ali poslovno psihologijo. Za vse slovenske študente, ki se bodo vpisali v letu 2021/22,  omogočamo enak znesek šolnine, ne glede na izbrano smer.

Klinična psihologija se bo v celoti izvajala v Ljubljani, medtem ko se bo smer poslovna psihologija delno izvajala na Dunaju, v sodelovanju s tujimi predavatelji. Specifične vsebine bodo potekale v angleškem jeziku in se bodo izvajale v nekaj intenzivnih predavateljskih sklopih tekom študijskega leta.

Na magistrski študij se lahko vpišejo posamezniki z diplomo iz psihologije ali tisti, ki imajo zaključeno vsaj 1. bolonjsko stopnjo katere druge sorodne smeri v kolikor opravijo diferencialni program.

Študij psihologije na SFU Ljubljana drugače poteka po bolonjski shemi 3 + 2 in je akreditiran v Avstriji.

Psihologija je veda, ki se povezuje z mnogimi drugimi znanostmi, tako so psihologi nepogrešljivi v šolstvu, zdravstvu, sociali, svetovanju, gospodarstvu, marketingu, športu in še na mnogih drugih zanimivih področjih. To je poklic s široko paleto možnosti, ki se sproti tudi neprenehoma razvijajo.

 

Na magistrski programi Psihologija na SFU Ljubljana je možen vpis tudi iz drugih dodiplomskih programov!

Na magistrski študij Psihologije na SFU Ljubljana se lahko vpišejo študentje z diplomo iz psihologije ali tisti, ki imajo zaključeno vsaj 1. bolonjsko stopnjo katere druge sorodne smeri, npr. socialno delo, specialna pedagogika, biopsihologija, socialna pedagogika in podobni sorodni študiji. Pogoj je, da dodiplomski program, ki je diplomant že zaključil, vsebuje vsaj 50 KT psiholoških vsebin. Diplomantom drugih sorodnih študijskih smeri potem komisija na Fakulteti za psihologijo določi diferencialni program, ki je v takih primerih pogoj za vpis na magistrski študij Psihologije.  

Več o pogojih za vpis na povezavi.

 

Na vprašanja o študiju Psihologije na SFU Ljubljana je za spletno stran student.si odgovarjala vodja študijskega programa Psihologija, doc. dr. Andreja Poljanec. Več si lahko preberete na povezavi.