enrolment
Vpis in informativni dnevi 2018/19
Kategorija:
Specialistični študij
Objavljeno: 25. 01. 2018

NOVI SPECIALISTIČNI PRISTOP - Psihoterapija otrok in mladostnikov

otroci

Na SFU Ljubljana že četrto leto zapored izvajamo izobraževanje iz psihoterapije otrok in mladostnikov. V letu 2018/19 pa bomo prvič razpisali možnost študija razširjenega programa PSIHOTERAPIJE OTROK IN MLADOSTNIKOV kot nove modalitete oz. specialističnega pristopa.

Študij psihoterapije otrok in mladostnikov se mora poleg posebnih teoretičnih znanj že v okviru multidisciplinarnega osnovnega znanja osredotočiti na posebnosti prepletajočih se odnosov med psihoterapevtom za otroke in mladostnike ter odraslimi zaupnimi osebami povezanimi z otroki in mladostniki ter tako ostati v neposredni povezavi s temeljnimi vprašanji osredotočenimi na okvir obravnave pacienta.

Ravno tako kot psihoterapija za odrasle tudi psihoterapija otrok in mladostnikov ni "enotna psihoterapija", temveč se je oblikovala specifično v okviru različnih psihoterapevtskih šol. Zato morajo biti psihoterapevti otrok in mladostnikov sposobni upoštevati, povezovati in integrirati različne psihoterapevtske šole oz. pristope.

Psihoterapija otrok in mladostnikov ni namenjena le otrokom in mladostnikom s psihopatološkimi motnjami, temveč išče v okviru psihoterapevtske znanosti tudi odgovore na vprašanja povezana z vzgojo. S tem prispeva k optimizaciji zaščitnih dejavnikov, ki omogočajo boljšo preventivo. S tega vidika psihoterapija otrok in mladostnikov posega tudi na področje pedagogike.

 

Več o programu si preberite TUKAJ.

Več o pogojih vpisa na specialistične študije na SFU Ljubljana si lahko prebrete TUKAJ.

Več vpisnem postopku na SFU Ljubljana si preberite TUKAJ.