Kategorija:
Fakultetni študij
Objavljeno: 28. 10. 2016

Izid knjige Willa Halla : Vodnik za opuščanje uporabe psihiatričnih zdravil v skladu z načeli zmanjševanja škode

Will Hall, Vodnik za opuščanje uporabe psihiatričnih zdravil v skladu z načeli zmanjševanja škode

Izšla je knjiga Vodnik za opuščanje uporabe psihiatričnih zdravil v skladu z načeli zmanjševanja škode avtorja Willa Halla. Nastala je iz avtorjeve želje, da bi imel na voljo tak priročnik v času, ko je še sam jemal psihiatrična zdravila. Pisec se v knjigi ne opredeljuje niti za jemanje zdravil niti proti jemanju; pač pa izhaja iz pristopa zmanjševanja škode, ki pomeni, da se morajo ljudje s težavami v duševnem zdravju sami odločiti za eno ali drugo, vendar na osnovi dobre informiranosti in pravih, celovitih informacij. Za mnoge ljudi so lahko psihiatrična zdravila zelo koristna, za mnoge pa predstavljajo tudi tveganja za zelo različne stranske učinke. Knjiga naj bi razširjala razpravo o tej tematiki in presegla običajno raven razprave »ali-ali« oz. črno belo gledanje na problematiko psihiatričnih zdravil. Knjiga vsebuje tudi prispevek mag. Mirana Možine, dr. med. spec. psihiatra in psihoterapevta ter direktorja SFU Ljubljana.

Knjigo izdaja skupina petih sozaložnikov, in sicer poleg Društva Kralji ulice še Šent – Slovensko združenje za duševno zdravje,  Fakulteta za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani, Mesto znanja – Društvo za izobraževanje in svetovanje ter Zavod moja pot – Zavod za psihoterapijo in svetovanje.

sfu ljubljanakralji ulice

 

mesto

 

logo sent

 

Predstavitev knjige, na kateri je bil prisoten tudi Will Hall, avtor knjige ter član mreže The Icarus Project, se je odvila v četrtek 3.11.2016 v prostorih društva Kralji ulice.  Will Hall je tokrat že tretjič obiskal Slovenijo; nazadnje ste ga lahko srečali leta 2015 ob izdaji knjige Prijateljstvo je najboljše zdravilo. Za novinarje, ki bi želeli z Willom Hallom opraviti intervju ali ga prositi za kako obsežnejšo izjavo, smo rezervirali dva dneva, sredo 2. 11. in četrtek, 3. 11. 2016. Na tiskovni konferenci vam bomo predstavili tudi slovenski projekt »slišanje glasov«, ki so ga deloma inspirirala tudi dela in seminarji Willa Halla. 

 

ikarus project

 

Več informacij o knjigi dobite pri Bojanu Deklevi, uredniku slovenskega prevoda knjige, na tel. 040 692 420.