Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 28. 02. 2018

Seminar z Damirjem del Montejem: NEVROZNANOST IN PSIHOTERAPIJA

damir del monte
Mar 23
23. 3. 2018 at 16:00
Pedagoška fakulteta (Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana)

Veseli nas, da lahko ponovno najavimo obisk nevroznanstvenika, doc. dr. Damir del Monteja v Sloveniji. V marcu 2018 vabljeni na tridnevni seminar z naslovom ''NEVROZNANOST IN PSIHOTERAPIJA''!

 

O predavatelju

Doc. dr. Damir del Monte je nevroznanstvenik, ki je doštudiral psihologijo na univerzah v Hannovru in Kölnu ter medicino na univerzah v Heidelbergu in Salzburgu. Predava funkcionalno anatomijo na univerzah v Heidelbergu, Kremsu in Innbrucku, hkrati pa je priljubljen gost na številnih univerzah po Evropi in ZDA ter na najbolj odmevnih medicinskih in psihoterapevtskih kongresih. Kot raziskovalec na področju nevroznanstvenega proučevanja medicinskega in psihoterapevtskega zdravljenja je član tima Inštituta za sinergetiko in raziskovanje psihoterapije na Medicinski fakulteti Paracelsus v Salzburgu. V svoji klinični praksi, kjer kombinira medicinski in psihoterapevtski pristop, se je specializiral za področji zdravljenja bolečine in psihotravmatologije.

 

damir del monte

 

Je mednarodno uveljavljen »nevrodidaktik«, ki najzahtevnejša odkritja nevroznanosti posreduje na živ in zanimiv način. To mu uspeva tudi zaradi posebnega računalniškega programa, ki ga v zadnjih desetih letih stalno izpopolnjuje in s katerim se je uveljavil po svetu kot inovator. Prikazuje  namreč tridimenzionalne vizualizacije kompleksnih možganskih struktur na izjemno predstavljiv način.

 

O vsebini predavanj

Danes ni več terapevtskega področja, ki ne bi upoštevalo odkritij nevroznanosti, vendar se pri tem kaže kot pomembna ovira zapletenost zgradbe možganov, ki otežuje razumevanje nevrobioloških dognanj. Predavanja bodo zato napeto potovanje, skoraj avanturistično razkrivanje, kako so zgrajeni in kako delujejo človekovi možgani in živčni sistem. Še posebno zato, ker je predavatelj razvil edinstvene, v svetu še nepoznane vizualne tridimenzionalne predstavitve najbolj skritih delov možganov. S temi simulacijami bo najbolj zapletene možganske strukture prikazal na pregleden način, kar bo slušateljem olajšalo vpogled v zanimive ugotovitve sodobne nevrobiologije.

 

Opomba: Damir del Monte bo govoril v hrvaščini.

 

Urnik in lokacija

Predavanja se bodo odvijala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani (Kardeljeva ploščad 16).

 

Petek, 23. 3. 2018 od 16.00 do 20.00

Sobota, 24. 3. 2018 od 9.00 do 18.00

Nedelja, 25. 3. 2018 od 9.00 do 18.00

 

Več informacij sledi po prijavi.

 

Prijave

Upoštevali bomo samo prijave s prejetimi prijavnicami in celotnim plačilom kotizacije najkasneje do 19. 3. 2018. Izpolnjeno prijavnico pošljite na naslov  referat@sfu-ljubljana.si ali po pošti na: SFU Ljubljana, Rovšnikova 2, 1000 Ljubljana.

 

Kotizacija 

Podrobnosti glede plačila najdete v vabilu spodaj.

 

Polna cena:

Pet, sob, ned  - 200 EUR

Pet, sob - 140 EUR

Samo nedelja - 80 EUR

 

Zunanji študenti (20% popust):

Pet, sob, ned - 160 EUR

Pet, sob - 112 EUR

Samo nedelja - 64 EUR

 

Študenti SFU Ljubljana in študenti pedagoške fakultete (50% popust):

Pet, sob, ned - 100 EUR

Pet, sob - 70 EUR

Samo nedelja - 40 EUR

 

Opomba: Za študente SFU Ljubljana in študente Pedagoške fakultete, ki imajo te vsebine v rednem urniku študijskega programa, kotizacije ni.

 

Prisrčno vabljeni!