enrolment
Vpis in informativni dnevi 2018/19
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 21. 01. 2019

Predavanje: Konji in psihoterapija

Ženska in dva konja
Mar 8
8. 3. 2019 from 17:00 to 21:00
Stavba SFU, Rovšnikova 2, Ljubljana, velika soba

O predavateljicah

 

Tamara Kranjc, specializantka sistemske psihoterapije na SFU Ljubljana.

 

Mag. Karin Bojc je po osnovni izobrazbi univ. dipl. organizatorka dela. Nato je vpisala magistrski študij na Pedagoški fakulteti, smer Socialna pedagogika, kjer je v svoja raziskovanja ves čas vpletala terapevtska jahanja in magistrirala na področju terapevtskih jahanj, z naslovom Konj kot sredstvo socialnopedagoške pomoči družini. Na podlagi 20-letnih izkušenj s konji in kot lastnica konj zadnjih 15 let je pridobila certifikat o nacionalni poklicni kvalifikaciji – Strokovna sodelavka za konjerejo in konjeništvo.

 

Poleg formalne izobrazbe in delovnih izkušenj svoja znanja terapevtskih jahanj, socialnopedagoška znanja, znanja osebne rasti ter konjeniška znanja širi z udeležebo na seminarjih in predavanjih, ogledih najbolj priznanih svetovno razširjenih centrov za aktivnosti in terapije s konji (ogled EAGALA centra - svetovna organizacija za pedagoške in terapevtske aktivnosti s konji, Edgewarebury Stables, London, predavanje Life Coacha, Tim Mikelj, London, 2-dnevna delavnica Riding with empathy z Liz Eaton, seminar Čuječnost, Siegmar Gerken, Ph.D., 3-dnevni seminar nevrolingvističnega programiranja, NLP inštitut, Ljubljana, seminar Nevrolingvistično programiranje, Marjetka Perme, usposabljanje Preko treninga neverbalne komunikacije s konji do boljšega razumevanja ljudi, Zavod Belmondo, seminar EAGALA, Zavod Belmondo, 4-dnevni seminar Terapija in aktivnosti s konji, MKZ Rakitna, predavanje dr. Anette Gomolla, direktorice nemškega inštituta za terapijo s podporo konj IPTh, Rakitna, 1-dnevna delavnica Horse tenders, strokoven posvet Reintegracija/rehabilitacija mladostnikov z motnjami hranjenja in motnjami čustvovanja, Rakitna, treningi dresurnega jahanja - licenca A kategorije,…).

 

Zadnjih 5 let deluje kot samostojna podjetnica in vodi Lukasi, Karin Bojc s.p. Izvaja terapevtske (socialnopedagoške) aktivnosti s konji in brez konj, coaching oziroma programe osebne in partnerske rasti s konji ali brez, delo z družinami s konji, team building s konji, meditacije s konji,... Izvaja projekt v sodelovanju s Pedagoško fakulteto na področju dela z družinami ob podpori konj, delavnice razvijanja ženstvenosti in potencialov. Pred samostojno podjetniško potjo je praktične izkušnje pridobivala v Sloveniji, Nemčiji, Avstriji in Angliji. Zaposlena je bila kot Zdravstveni sodelavec – terapevt s pomočjo konja in kot socialna pedagoginja v skupinah otrok in mladostnikov s čustvenimi in vedenjskimi težavami v Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna. Sodelovala je pri pripravi konj in snovanju programov s konji v ZOO Ljubljana in kot asistentka pri snovanju in izvedbi socialnopedagoških aktivnosti s konji ter treningu in pripravi konj na socialnopedagoške aktivnosti v Biotehniškem centru Naklo.

 

Izkušnje v tujini je pridobivala s področij terapevtskega dela s konji z družinami, otroki in mladimi po modelu DKThR v Kinder- und Jugendwohnheim LepperMuehle, Buseck, Nemčija, po švicarskem modelu pri Sabine Dier, Rosenhof Bieswang e.V., Nemčija, po švicarskem modelu pri Therapeutisches Reiten Troika, Mühldorf am Inn, Nemčija, prostovoljno opravljala in raziskovala socialnopedagoško delo z družino in posamezniki s pomočjo konj ob uporabi videogradiva Waldberg, Nemčija, opravljala prakso neverbalne komunikacije s konji pri HJN Reiten, Perach, Nemčija, poučevala neverbalno komunikacijo s konji, Nemčija, Slovenija, resocializirala težavne konje, Nemčija, obiskala in dobila vpogled v delo v gozdnem vrtcu Die Schlaufüchse, Raakmoor, Avstrija, organizirala in prevajala (Nemščina – Slovenščina) izkustven seminar s konji za HJN Reiten na temo neverbalne komunikacije s konji in asistirala pri učenju udeležencev, Grad Prestranek, Slovenija, opravljala prakso na področju terapevtskih (socialnopedagoških) aktivnosti s konji v MKZ Rakitna, Slovenija.

 

Vsebina predavanja

Po uvodu in predstavitvi s strani mag. Karin Bojc in Tamare Kranjc (študentke SFU), se bo predavanje dotaknilo naslednjih tematik:

 

 

Prijave in cena udeležbe

Za člane kluba Alumni SFU je predavanje brezplačno. 

Za študente in sodelavce SFU je potrebno opraviti plačilo v višini 10 eur.

Za zunanje udeležence je cena predavanja 40 eur.

 

Udeleženci plačajo znesek na račun SFU Ljubljana, Rovšnikova ulica 2, 1000 Ljubljana, SI56  3400 0101 5852 361, Banka Sparkasse d.d., C. v Kleče 15, Ljubljana, s pripisom »Konji in psihoterapija«.

 

Možna je tudi včlanitev v Alumni SFU. Vse informacije so na spletnem naslovu http://www.sfu-ljubljana.si/sl/sfu-ljubljana/alumni.

Potrebna je predhodna prijava (z dokazilom o plačilu) na e-naslov: brigita.korpar@sfu-ljubljana.si do 1.3.2019.

 

 

Lepo vabljeni!