enrolment
Vpis in informativni dnevi 2018/19
Kategorija:
SFU Ljubljana
Objavljeno: 24. 10. 2018

Lacanovski seminar: IMETI TELO, BITI TELO

angeli
Nov 10
10. 11. 2018 at 15:00
Rovšnikova 2, 1000 Ljubljana

Vabljeni na lacanovski seminar ''Imeti telo, biti telo'', ki ga organizirata SFU Ljubljana in Društvo za lacanovsko psihoanalizo, izvedla pa ga bo dr. Nina Krajnik..

Seminar se bo osredotočil na psihoanalitično obravnavo simptomov telesa in fizičnih bolečin, ki jim medicina ne najde odgovora. Vpis nečesa, kar je bilo travmatično, se pri tem lahko izkazuje kot vpis enigmatičnega smisla v živo telesnost. S tem pa odpira polje simptomov, ki danes v obliki anoreksije, bulimije, toksikomanije ali samopohabljanja merijo na izničenje telesa.

Kaj pomeni imeti telo? Kaj pomeni biti telo? V čem je razlika med identifikacijo in odtujitvijo od svojega telesa in kaj to pomeni za smer zdravljenja?

Lacanovska psihoanaliza se temu približa izhajajoč iz obravnave užitka, želje in razmerja do Drugega, s čimer ob koncu lahko vodi ne le v novo rojstvo subjekta in njegovega mišljenja, pač pa tudi obnovitev njegovega telesa.

 

Cena seminarja znaša 99 evrov. Za študent SFU Ljubljana je cena seminarja 40 evrov.

Prijave sprejemamo do petka, 2.11.2018. Prijave zbira Brigita Korpar, brigita.korpar@sfu-ljubljana.si, gsm: 051 382 484.

Več v vabilu spodaj.